Blåvitt säljer Bernardo Vilar

Bernardo Vilar anlände till IFK Göteborg från IFK Värnamo förra säsongen. Nu vänder han tillbaka, rapporterar IFK Göteborg på sin hemsida.

ANNONS
|

Förra säsongen slog Vilar igenom stort i det Värnamo som sedermera skulle ta steget upp till allsvenskan. Halvvägs in i säsongen värvades han av IFK Göteborg.

Enligt Sportbladets uppgifter betalade Blåvitt “kring ett par miljoner kronor” för Vilar. Samtidigt hade Värnamo en vidareförsäljningsklausul.

– Bernardo kompletterar vår nuvarande försvarsuppsättning på ett väldigt bra sätt. Vi har följt honom under en lång tid. Han har haft en stigande utvecklingskurva det senaste året och har lockat till sig mångas ögon. Det är glädjande att vi knyter honom till oss i konkurrens med andra klubbar, sa dåvarande sportchefen Pontus Farnerud till klubbens hemsida i samband med övergången för ett år sedan.

ANNONS

Har inte spelat något alls i år

Totalt blev det bara fem matcher under förra säsongen i allsvenskan. Och den här säsongen har han inte spelat något alls.

– Det är en tuff konkurrenssituation på mittbackspositionen och detta är den bästa lösningen för alla inblandade. Bernardo har jobbat på bra under sin tid i Blåvitt och varit professionell. Nu önskar vi honom lycka till i hans nygamla klubb, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre till klubbens hemsida.

Värnamo har köpt loss Vilar och övergången genomförs direkt.

– Utan att gå in på detaljerna i övergången kan jag ändå konstatera att det är en affär där tre parter är nöjda och överens. Som sagt önskar vi Bernardo stort lycka till, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS