Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Blåvitt redo att dumpa nyförvärvet

Abdul Razak har haft svårt att ta en plats i IFK Göteborg. Nu kan GP avslöja att mittfältaren har uttryckt sin önskan att få lämna Blåvitt – som är redo att sälja om ett bud kommer. – Inga kommentarer, säger Mats Gren.

Han värvades från AFC Eskilstuna för att på allvar konkurrera om en startplats på IFK Göteborgs centrala mittfält. Men tiden i Blåvitt har inte blivit som vare sig Abdul Razak eller klubben hade önskat.

Efter att under försäsongen och i inledningen av allsvenskan ha fått stort förtroende av tränare Jörgen Lennartsson har ivorianen allt mer ofta fått stå åt sidan under våren. Och sedan Blåvitts 0-4-debacle mot Häcken i Göteborgsderbyt, en match som Razak startade, har han inte fått spela en enda minut.

Nu kan GP avslöja att nyförvärvet redan efter ett halvår har tröttnat på tillvaron i klubben. Enligt uppgifter till GP ska spelaren ha meddelat Blåvitts sportchef, Mats Gren, att han vill lämna. Och klubben har bestämt sig för att inte stoppa en eventuell övergång – om ett bud kommer. 

Mats Gren är fåordig angående uppgifterna. 

– Inga kommentarer, säger han. 

24-åringen har nyligen i en intervju med GT öppet medgett att han inte är nöjd med sin situation. 

– Jag har inget emot klubben, men jag vet om mina kvaliteter. Jag är inte lycklig här när jag inte spelar. Det är svårt, men samtidigt måste man ta det lugnt och se vad som händer när transferfönstret öppnar. Jag håller alla dörrar öppna, sa han då.