Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Blåvitt-profilen lägger av: "Har spelat färdigt"

Hannes Stiller, 38, lägger skorna på hyllan. Den framgångsrike spelarkarriären är nu över. – Jag kände att det fick räcka nu, säger han till GP.

Han var ungdomsspelare i IFK Göteborg men fick då aldrig riktigt chansen utan karriären fortsatte i Qviding och Västra Frölunda. Men 2010 värvades han till IFK Göteborg och fick en kultstatus hos klubbens supportrar.
Efter hans mål för klubben som allt som oftast innebar poäng och gjordes sent i matcherna fick han smeknamnet ”Killer-Stiller”.

De tre senaste åren har han spenderat i Ljungskile SK, en klubb som blev hans sista.
– Jag kände att det var dags för det. Jag har ändå funderat ett tag och kände att det var helt naturligt för mig, det är ingen större dramatik i det här för mig. Jag kände att den där sista gnistan hade försvunnit och då har jag alltid sagt att jag ska sluta. Jag kände mig färidg och det har känts ganska skönt ändå, säger Stiller.

Inte så att du legat sömnlös?
– Absolut inte!

Beslutet tog han redan under fjolårssäsongen innan det var färdigspelat med Ljungskile.
– Ja, jag hade inga problem att motivera mig under slutet av säsongen och kände att jag kunde dundra på i slutet. Sen har det varit så mycket i och med att vi åkte ut. Det är först nu jag kunde börja på en ny kula. Sen när jag inte var med och tränade så skickade det ganska tydliga signaler, säger han och skrattar.

Nu fortsätter "karriären" som klubbchef i Ljungskile där Stiller har ett tufft arbete framför sig. Med små resurser ska han bygga ett slagkraftigt lag som ska kunna spela upp sig till Superettan igen.
– Det är full fokus på Ljungskile och full fart för mig. Jag är väldigt motiverad att vara kvar inom fotbollen. Du behöver inte vara jätteorolig över att jag inte har något att göra.

Höjdpunkterna under karriären då?
– Att vinna cupguldet med Blåvitt i Stockholm och hela den resan. Sen när "Sella" (Stefan Selakovic) avgjorde ett derbyt sent mot Gais, den euforiska stämningen kommer man ihåg. Sen måste jag säga att det var stort för mig att vara med och spela upp Qviding till Superettan andra gången. Att vi lyckades med det med den lilla kvartersklubben.
– Sen hela resan med Blåvitt. Att få spela där, uppleva draget runt klubben och att få känna stödet. Det känns overkligt och jag är extremt tacksam över det och väldigt ödmjuk. Jag förstår fortfarande inte riktigt varför. Du hör, det är inte ofta jag är så fåordig av mig men det är lite svårt att prata om.

Blir det någon fortsättning på lägre nivå?
– Kanske. Jag är färdig med att spela på elitnivå och så. Kanske att jag börjar spela med IFK Göteborgs oldboyslag. Jag fick ju erbjudandet utskickat till mig innan jag hade lagt av. Det är ju en ganska tydlig signal över att man borde sluta. Får man inbjudan till oldboyslag innan karriären är över ja .. 
– Men där är jag välkommen. Det tror jag.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.