Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Blåvitt-profil i VM-kvaltruppen

Janne Andersson tog ut sin trupp till VM-kvalmatcherna mot Bulgarien och Vitryssland under en presskonferens på onsdagseftermiddagen. Gustav Svensson var den stora skrällen i truppen.

Med fyra matcher kvar av kvalet till VM i Ryssland kommande sommar plockade förbundskaptenen Janne Andersson ut sin trupp till matcherna mot Bulgarien och Vitryssland, två länder Sverige förväntas ta tre poäng mot. 

– Det kommer krävas topprestationer för att vinna, säger Janne Andersson. 

Sverige samlas på plats i Bulgariens huvudstad för att få ett extra pass i benen innan den första landskampen. 

John Guidetti har åkt på en skada med sitt spanska klubblag Celta Vigo och missar därför samlingen. På förhand var Heracles-anfallaren Samuel Armenteros favorit att ta Guidettis plats. Han fick också chansen i landslagstruppen. 

"En spelartyp vi kan ha nytta av"

Den stora skrällen i truppen var att Gustav Svensson fick en av platserna på mittfältet. Den förre Blåvitt-mittfältaren, som i dag håller till i amerikanska Seattle Sounders, är tillbaka i landslaget för första gången sedan januari-turnén 2016. 

– Gustav har varit på vår radar och gör det väldigt bra i Seattle. Han är en tuff och rejäl mittfältare som vinner boll och springer kopiöst. En spelartyp som vi kan ha nytta av.

Tidigare under året har Gustav Svensson sagt till Sportbladet att han är beredd att betala förbundskaptenens flygbiljett till USA:s västkust för att han ska kunna se honom på plats. 

– Han fick betala cash, skojade Janne Andersson. 

– Vi har sett ett antal matcher med honom via nätet, så vi har bra koll på den gode Gustav sedan tidigare. Han har egentligen varit aktuell hela tiden.

Larsson och Hiljemark petade

I övrigt bjöd Janne Andersson inte på några större skrällar. Sam Larsson, som nyligen bytt Heerenveen mot Feyenoord, fick inte en plats i truppen. Inte heller Oscar Hiljemark, som fått begränsat med speltid i säsongsupptakten med sitt klubblag Genoa, är uttagen. 

– Jag har pratat med bägge innan, spelarna ska alltid få reda på det, säger han.