Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Blåvitt på jakt efter tidigare MFF-talangen

Alexander Blomqvist har imponerat i Trelleborgs FF. Nu ska flera allsvenska klubbar vara på jakt efter mittbacken, däribland IFK Göteborg. – Det förvånar mig inte att många är intresserade, säger spelarens agent Nima Modyr till GP.

Både lagkapten Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne sitter på utgående kontrakt i IFK Göteborg. Det gör att klubben snart riskerar att stå utan två av sina fyra mittförsvarare, då spelarna med utgående avtal inom kort är fria att börja förhandla med andra klubbar.

Och osäkerheten kring mittbacksparet gör att Blåvitt har börjat sondera marknaden efter andra alternativ. Åtminstone om man ska tro 24Malmö.se, som uppger att IFK Göteborg är en av flera allsvenska klubbar som är på jakt efter Trelleborgs succéförsvarare Alexander Blomqvist. 

22-åringen, som har ett förflutet i Malmö FF men som inför säsongen 2016 anslöt till Trelleborg från grannklubben, har varit lyckosam i TFF. Mittbackens prestationer ska även ha väckt intresse hos Hammarby och IFK Norrköping, uppger sajten. 

"Många är intresserade"

Spelarens agent Nima Modyr är dock fåordig om Blomqvists framtid. 

– Jag vill egentligen inte gå in och spekulera om klubbar. Allt jag kan säga är att det är många som är intresserade, och det förvånar mig inte. "Alex har gjort det väldigt bra. Men just nu finns det inget konkret, och det gäller även IFK Göteborg. Så då finns det inte så mycket att ta ställning till. 

Modyr medger att det finns allsvenskt intresse för försvararen som sitter på ett utgående kontrakt. 

– Sirius försökte köpa honom i vintras, men det gick inte. Sedan har det bara fortsatt. Flera toppklubbar har ringt under våren. Det är klubbar i allsvenskan och även i Norge och Danmark. 

Hur ser Alexander själv på en flytt?

– Alla spelare har en ambition att bli så bra som möjligt och spela så högt som möjligt. Det hänger lite på vad det är för projekt, vad det är för typ av tränare och hur klubben tänker använda sig av honom. Framtiden får utvisa vad som händer. 

GP har varit i kontakt med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren, som hälsar att han är på semester.