Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blåvitt om Larssons övergång: "Välkomna pengar"

Heerenveens försäljning av Sam Larsson till Feyenoord innebär välkomna transferslantar för IFK Göteborg. Det stannar dock inte där. – Det är roligt när det tickar in pengar. Det är vi tacksamma för, säger kassören Jakob Andreasson.

För IFK Göteborg är Sam Larssons övergång välkommen. Vidareförsäljningsklausal och solidaritetsersättning genererar del av övergångssumman.

– Vi vill inte kommentera några summor. Transfernetto är den del av vår intäktsbudget. Det är välkomna pengar, säger Jakob Andreasson.

Tidigare har det spekulerats i att IFK Göteborg skulle få minst fyra miljoner av övergångssumman.

– Det man kan säga är att de summor som nämns i media generellt sett är högre än de verkliga beloppen, säger Jakob Andreasson.

Under sommarfönstret har ytterligare tre spelare med förflutet i IFK Göteborg bytt klubb vilket innebär solidaritetsersättning till Blåvitt. Dels Nicklas Bärkroth, som gick från IFK Norrköping till Lech Poznan, dels Marcus Berg som bytte Panathinaikos mot Al Ain och Ludwig Augustinsson som lämnade FC Köpenhamn för Werder Bremen.

– Det här är transfers vi inte kan påverka. Därför har vi inte lagt någon energi på det. Vi är bara tacksamma när vi får pengar.

Dessutom har IFK Göteborg sålt Mattias Bjärsmyr till Turkiet (Sivasspor) och Mads Albaek till Tyskland (Kaiserslautern).

Sam Larsson är inte den första svensken i Feyenoord. Tidigare har bland annat även Ove Kindvall, Henrik Larsson, John Guidetti, Samuel Armenteros, Simon Gustafson och Johan Elmander representerat den nederländska toppklubben.