IFK Göteborg kommenterar nu anklagelserna på sin hemsida.
IFK Göteborg kommenterar nu anklagelserna på sin hemsida. Bild: Carl Sandin

Blåvitt om anklagade spelaren: ”Tar detta på största allvar”

Den allsvenska fotbollsspelare som blivit anklagad för sexuellt ofredande spelar för IFK Göteborg. Klubben kommenterar anklagelserna på sin hemsida:
– Vi vill tydligt markera att vi tar avstånd från hans agerande och alla liknande beteenden, säger klubbchef Håkan Mild.

ANNONS
|

Under måndagen blev det känt att en allsvensk fotbollsspelare anklagas för att ha sexuellt ofredat en kvinna i sitt hemland. Spelaren ska sedan ha erkänt händelsen och betalat ut ersättning till kvinnan.

Nu står det klart att spelaren i fråga tillhör IFK Göteborg.

”I samband med att detta inträffade för fyra år sedan polisanmäldes spelaren. Polisutredningen ledde inte till något åtal, men parterna kom överens i en förlikning.”, skriver föreningen på sin hemsida.

Klubbdirektör Håkan Mild kommenterar händelsen:

– IFK Göteborg tar detta på största allvar även om ärendet i juridisk mening är avslutat. Vi har en påbörjad dialog med spelaren om detta för att utreda vilken väg vi kan ta framåt. Vi vill tydligt markera att vi tar avstånd från hans agerande och alla liknande beteenden, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

Synliga skador i två-tre veckor

Det var hösten 2017 som ofredandet ska ha ägt rum, enligt kvinnan. Ordföranden för landets fotbollsförbund har sagt i en intervju nyligen att de aldrig fått in några rapporter om misstänkta sexualbrott som ska ha begåtts av landslagsspelare. Detta fick också kvinnan att reagera.

Kvinnan säger att hon ska ha blivit utsatt för ett sexuellt ofredande och sedan blivit ombedd att skriva på ett sekretessavtal som skulle hindra henne från att prata om det som inträffat.

Hon säger till en tv-kanal att hon ska ha blivit tafsad på och sedan ska spelaren tagit tag i nacken på henne, vilket gjort att hon haft synliga skador i två-tre veckor efter det inträffade. Det var också efter den intervjun som den allsvenske stjärnan ska ha blivit utpekad som förövaren, av media i dennes hemland.

Stoppad från landslagssamlingen

Efter att kvinnan berättat om anklagelserna öppet har förbundsordföranden tagit tillbaka sitt tidigare uttalande och benämnt det som ett misstag, skriver medier i landet. Händelseförloppet har fått stora rubriker och ordföranden har tvingats lämna sin post.

Spelaren har blivit stoppad från att delta i landslagssamlingen, efter ett beslut från förbundet.

När GP når Håkan Mild säger han klubben kommer fortsätta ha en dialog med spelaren.

Kan det bli aktuellt att vidta några åtgärder mot spelaren?

ANNONS

– Det får ingå i den fortsatta dialogen. Vi vet inte hur framtiden ser ut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS