Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitt och Gais drömmer om publikrekord: "Skulle betyda mycket"

Chansen till publikrekord rök förra gången för IFK Göteborg och Gais futsal när lagens supportrar rök ihop på Avenyn. Nu hoppas arrangörerna på publikrekord – när chansen ges på nytt. – Det skulle betyda mycket för futsalen i Sverige, säger Mathias Etéus.

För snart två år sedan, 7 januari 2016 var det dags för första mötet mellan IFK Göteborg och Gais på ett bra tag. Den här gången var det två nystartade futsallag som skulle mötas.

Då drömde båda klubbarna om att slå publikrekord för futsal. Den chansen rök när supportrarna till de två klubbarna drabbades samman på Avenyn och det endast blev 200 åskådare på plats.
– Vi var ju lite unga i det här med arrangemangsplanering då. Vi hade absolut inte den erfarenheten och det gick lite snett, säger Mathias Etéus.

Ni har lärt er en hel del nu?
– Det har vi. Nu började vi att kolla på alternativa arenor och även kolla med både supporterpolisen och citypolisen. Att ha matchen i Lisebergshallen är inte optimalt då det bara är ett par räcken och det är enkelt att hoppa över.

Varför blev det Scandinavium?
– Det skedde lite av en slump får jag säga. Alternativ ett var Partille Arena men där blev det lite politiska skäl som satte stopp. Politikerna blev oroliga att andra klubbar skulle bli tjuriga om IFK och Gais fick spela där men klubbarna i kommunen inte fick så det sket sig.
– Då frågade vi Got Event om Frölundaborg men de föreslog att det skulle bli billigare att ta Scandinavium och på den vägen är det.

Blir det publikrekord nu?
– Förra gången var det ju som sagt 200 som kom in och vi fick inget rekord. Nuförtiden är rekordet på 1 700 någonting som Uddevalla satte i semifinalen mot Örebro förra säsongen. Vi hoppas slå det nu och få en fantastisk stämning inne i Scandinavium.
– Vi behöver verkligen det här arrangemanget och det är en möjlighet för futsalen att ta kliv och synas i hela Sverige. Säg att det kommer 2 500-3 000 och många av de tittar för första gången då är det stor chans att många kommer tillbaka.

Hur kommer det att gå på plan då?
– Det är klart att vi har favorittrycket på oss! Gais är ju nykomlingar i högsta serien och även om vi gjorde en dålig säsong förra året så är det ny säsong nu. Vi har fått in flera nya bra spelare och en duktig tränare. Vi spelade nyligen oavgjort mot Uddevalla som blev svenska mästare. Vi är favoriter och det ska vi vara. Vi är storebror och det hoppas jag att vi kommer att visa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.