Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Blåvitt och Åsebro begraver stridsyxan

IFK Göteborg och Åsebro IF har nått en ekonomisk överenskommelse.

IFK Göteborg och Åsebro IF har nått en ekonomisk överenskommelse när det gäller Åsebros rätt till ersättning i samband med Sebastian Erikssons övergång till Cagliari, uppger IFK Göteborg på sin webbplats.

Hur dealen ser ut är dock oklart. Klubbarna uppger att de båda är tillfreds med utfallet och man är överens om att inte "diskutera detaljerna externt".

- Jag har inget mer att säga än det som står på hemsidan. Vi har valt att inte uttala oss mer, säger IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson.

Det var journalisten Olof Lundh som var först att berätta om tvisten mellan föreningarna i sin bok "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll". Då uppdagades det att IFK Göteborg var skyldiga Sebastian Erikssons moderklubb Åsebro IF drygt 900 000 kronor efter att Eriksson lämnat Blåvitt för italienska Cagliari. 

Det var 2011 som en en skadad Sebastian Eriksson lånades ut till Cagliari. Elva månader senare köptes han loss. Priset var fem miljoner kronor. Tio procent av summan kom Åsebro till godo. Klubben reagerade på att prislappen var låg och en tid senare får Åsebro  reda på det egentliga priset. Cagliari hade betalt tio miljoner kronor i hyra för att låna Eriksson. Pengar som IFK Göteborg aldrig berättade för Åsebro att de fått. 

– Men vi har hela tiden känt att vi haft rätt, det har gett oss kraft att kämpa vidare under de här åren, säger Bengt Janveden i Åsebro till TTELA. 

– Vi har hållit på med det här i fem år. Det känns gott att det äntligen är över.

Janveden vill heller inte berätta hur mycket den lilla klubben till slut fick betalt.

– Summan det handlar om håller vi internt, men Åsebro är nöjt med den ekonomiska uppgörelse som är träffad, säger han till TTELA.