Alhassan Yusuf uppges vara på väg till Belgien för att slutföra sin övergång till Royal Antwerp FC.
Alhassan Yusuf uppges vara på väg till Belgien för att slutföra sin övergång till Royal Antwerp FC. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blåvitt-mittfältaren reser till Belgien – övergången klar

Alhassan Yusuf kommer allt närmare en flytt till Royal Antwerp FC. Enligt tidningen Gazet van Antwerpen ska alla avtal nu vara på plats – och Yusuf snart vara på väg till Belgien för att slutföra övergången.

ANNONS
|

I slutet av förra veckan uppgav den ansedde journalisten Fabrizio Romano att IFK Göteborg var överens med Royal Antwerp FC om en övergång värd omkring 15 miljoner kronor för Alhassan Yusuf.

Nu tycks flytten i princip vara helt klar.

Under onsdagskvällen rapporterar den belgiska tidningen Gazet van Antwerpen att alla avtal ska vara på plats – och att Yusuf snart är på väg till Belgien för att slutföra övergången.

20-åringen väntas resa senare i veckan.

Alhassan Yusuf kom till IFK Göteborg under sommaren 2018. Sedan dess har han växt ut till en blåvit nyckelspelare.

Hos Royal Antwerp FC ses Yusuf som en ersättare till Martin Hongla som nyligen sålts till italienska Hellas Veroa.

ANNONS

När GP pratade med IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud tidigare under onsdagen, och frågade om intresset kring Yusuf, konstaterade han:

– Det har funnits ett intresse ända sedan han slog igenom. Inledningsvis var det enormt, sedan har det stagnerat lite och gått i vågor. Men utifrån hans kontraktssituation, där han har ett utgående kontrakt 2022, så är det en stor möjlighet till försäljning i det här transferfönstret för att det ska bli så ekonomiskt lönsamt för IFK Göteborg som möjligt. Han har såklart också ambitionen att ta nästa steg i karriären. Sedan ska det landa rätt. Ekonomiskt för oss, sportsligt för honom. Det är viktigt för oss att det blir rätt klubb när unga spelare tar steg ut i Europa. Där tycker vi att vi har varit så behjälpliga vi kan i de senaste försäljningarna med Benjamin (Nygren), Jesper (Tolinsson), ”Calle” (Carl Starfelt), Sebastian (Ohlsson) ... Det är viktigt för oss att de kommer till rätt miljö.

Vad gäller den rapporterade övergångssumman på omkring 15 miljoner kronor så ville inte Pontus Farnerud ge några kommentarer.

– Det kan jag inte uttala mig om.

LÄS MER: Pontus Wernbloom avslutar karriären

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS