Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Da Graca är den senaste i raden av IFK-spelare att testas positiv för covid.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Da Graca är den senaste i raden av IFK-spelare att testas positiv för covid. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blåvitt-mittbacken covid-positiv

Efter några dagars isolering har Kristopher Da Graca testats positiv för covid-19. Mittbacken blir den femte spelaren i Blåvitts trupp med positivt test och missar måndagens derby mot Häcken.

Smittspridning i såväl samhället som elitidrotten är stor. Nu har ytterligare en IFK Göteborg-spelare testats positivt för corona. Kristopher Da Graca kommer inte till spel i måndagens derby, efter att ha testats positivt i helgen.

Sedan tidigare har Mattias Bjärsmyr, August Erlingmark, Christian Kouakou och André Calisir smittats.

– Vi håller nere antalet fysiska möten och arbetar så mycket digitalt det bara går. Vi kring herrlaget umgås sällan eller aldrig med den administrativa personalen. Om vi gör det är det med social distansering och helst utomhus. Vi har separata lunchtider för oss på sporten och övrig personal. Det finns en stor medvetenhet från alla på Kamratgården att alla har och tar ansvar för varandras välmående, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

För att minska risken för smittspridning följer klubbens spelare och ledare noggrant direktiven från Folkhälsomyndigheten.

– I största möjliga mån är det raka vägen till och från Kamratgården som gäller. Är det så att någon av våra spelare är i ett socialt sammanhang eller ute i det offentliga så är det ännu viktigare med ett ansvarstagande förhållningssätt, säger Pontus Farnerud.

Fakta: IFK Göteborg

Läget i laget: Roland Nilsson får tillbaka August Erlingmark i spel efter dennes corona-karantän. Saknas gör de covid-sjuka André Calisir, Christian Kouakou och Kristopher Da Graca.

Trolig startelva (4–4–2): Giannis Anestis – Emil Holm, August Erlingmark, Mattias Bjärsmyr, Alexander Jallow – Tobias Sana, Jakob Johansson, Alhassan Yusuf, Giorgi Kharaishvili – Pontus Wernbloom, Alexander Farnerud.

LÄS MER: Så straffas klubbarna för målfirande utan social distans

LÄS MER: Över en tredjedel av klubbarna drabbade – så stor är smittspridningen i elitidrotten

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.