Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitt måste sätta chanserna

Strax före avspark fick Tobias Hysén veta att han är uttagen i EM-truppen. Något det var svårt att glädjas åt efter MFF:s sena kvittering.

– Just nu vill jag bara dunka huvudet i väggen, säger Blåvitts lagkapten.

Just innan Blåvitt skulle gå ut till Snart skiner Poseidon fick Tobias Hysén beskedet att han är med i Erik Hamréns EM-trupp. Men anfallaren hade på känn att han skulle få göra sitt första mästerskap.

– Med tanke på att jag inte hade hört nånting tog jag för givet att jag skulle vara med. Eftersom jag varit med så mycket så kändes det som att jag skulle ha fått veta om jag inte var med, säger han.

Hysén tog på nytt plats till vänster, med Robin Söder och David Moberg-Karlsson på topp, och Blåvitt dominerade stort i första halvlek. Laget sökte hela tiden ytorna bakom MFF:s högerback Miiko Albornoz och det var just därifrån som Moberg-Karlsson hittade sin anfallskollega i straffområdet.

Robin Söder vann duellen mot Daniel Andersson och gjorde sitt första allsvenska mål på 738 dagar – hemma mot AIK 6 maj när Blåvitt vann med 4–0.

– Man är ju delad, säger Söder efter matchen. Skönt att få göra mål, det var ju två år sedan sist, men när det inte hjälper laget är det surt. Jag har ju ett läge till som jag borde göra mål på – hade jag gjort mål där hade vi vunnit … Det är skit.

Efter matchen resonerade Tobias Hysén på samma sätt. Han hade ett bra läge i varje halvlek, framspelad av just Söder.

– Klart jag gråter för att jag missar. Ingen är mer ledsen än jag själv, jag vet precis hur mycket det betyder för fans, lagkamrater, mig själv att vi vinner matcher och ligger med i toppen. Där är vi inte nu och en stark orsak är att vi inte sätter våra chanser, säger Hysén.

I slutet av första halvlek gick Wilton Figueiredo ut skadad och Daniel Larsson tog plats bredvid Mathias Ranégie på topp. Ett byte som gav Malmö bättre balans och i andra halvlek stod matchen och vägde innan Mikael Dyrestams inlägg skarvades in av MFF-backen Pontus Jansson.

I slutminuterna flyttade bortalaget upp allt de hade och när två Blåvittspelare gick upp på samma långboll, hamnade andrabollen hos en ensam Alexander Nilsson – som fick på en drömträff.

– Det är självklart alltid grymt bittert när vi tappar bort tre poäng i slutminuterna, säger IFK-tränaren Mikael Stahre.

Nu återstår tre matcher före uppehållet – och innan Tobias Hysén påbörjar den riktiga EM-uppladdningen.

– Formen är på väg, jag känner mig piggare, starkare, jag orkar springa … Sedan är det klart att avsluten är för dåliga. Jag får väl köra tåpaj snart, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.