Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blåvitt kryssade – trots flera drömlägen

Det var Blåvitt som skapade de farliga målchanserna, men målen uteblev när man spelade 0–0 hemma mot Norrköping.
Detta trots en ribbträff från Robin Söder och ett jätteläge för inbytte Amin Affane.

Spelmässigt var det en jämn match mellan två bra lag, men det var trots allt IFK Göteborg som skapade målchanserna mot IFK Norrköping. Redan i matchens andra minut fick Robin Söder möjligheten att ge sitt lag en succéstart, men anfallarens avslut gick tätt utanför stolpen.

Det var dock inte Robin Söders bästa möjlighet i matchen.

I den mitten av den andra halvleken skapade nämligen Blåvitt en hörna som slogs in till Sebastian Eriksson. Mittfältarens nick tvingade Isak Pettersson i Norrköpings mål till en strålande räddning, men det var inte över där.

Bollen kom in i mitten igen och där fanns Robin Söder som gjorde allt han kunde för att placera in sin nick mot bortre sidan, men bollen satt klockrent i ribban för IFK-anfallaren som kunde gjort mål för tredje matchen i rad.

Söder var inte den enda med ett superläge. Inbytte Amin Affane hade ett gyllene läge att skjuta segern till Göteborg på stopptid, men avslutet gick precis utanför stolpen.

– Vi kände att det inte var en match som sprudlade av målchanser, men det var vi som skapade dem, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi och fortsätter:

– Vi har en hel del. Vi har Robins läge, vi har "Sebbans" (Sebastian Erikssons) läge, vi har Giorgis (Kharaishvili) läge för att inte tala om Amins läge. Det känns surt att inte få med sig tre poäng.

"Måste kunna sätta dit våra chanser"

Matchen slutade 0-0, vilket var Blåvitts fjärde 0-0-match den här säsongen. Inte minst på hemmaplan har IFK Göteborg varit förtvivlat svåra att göra mål på och det är någonting som Poya Asbaghi betonar efter matchen.

– Det är i 61:a minuten som de skapar sin första målchans och det vill jag verkligen lyfta fram med IFK Göteborg och vårt kollektiv i år. Jag tror att vi släppt in tre mål på hemmaplan i år. Det är svårt att skapa målchanser på oss. Sedan måste vi kunna sätta dit våra chanser också, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborg skulle förutom missade målchanser åka på ytterligare några tuffa smällar i matchen. Dels fick man Sebastian Eriksson skadad i den andra halvleken. Eriksson tog en löpning och började plötsligt halta rejält och gick i marken samtidigt som han tog sig för ljumsken.

– Förhoppningsvis är det kramp, men jag vet inte mer, säger Poya Asbaghi.

Även Robin Söder fick utgå i matchen, men enligt IFK-tränaren hade det inte att göra med smällen han fick strax innan bytet.

– Han mådde dåligt. Jag pratade med honom i 65:e minuten och då sa han att han hade fem minuter kvar ungefär, säger Poya Asbaghi.

IFK:s långtidsskadade Sebastian Ohlsson byttes in när Robin Söder plockades ut och gjorde sina första minuter sedan matchen mot Örebro den 1 juni.

Totalt såg 14 089 personer när Blåvitt spelade oavgjort mot Norrköping.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.