Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Blåvitt kryssade i Borås – klättrar upp på säker mark

Det blev ingen seger för IFK Göteborg borta mot Elfsborg. Men en poäng räckte för att återigen klättra upp på säker mark igen.
– Det är inte så att man sitter lugnt i båten, säger August Erlingmark.

Det har varit en ojämn tid för Roland Nilsson och hans IFK Göteborg. Det började bra med tre pinnar direkt mot Falkenberg men därefter blev det förlust mot både FC Köpenhamn och Kalmar FF.

Efter den senaste förlusten och att Helsingborg vann mot Varberg var det kvalplats som gällde för IFK Göteborg.

En rejäl missräkning för klubben.

Inget snack där.

Mot topplaget Elfsborg som jagade Malmö i tabelltoppen skulle det inte bli någon seger heller.

Det skulle dock bli en poäng.

– Vi kommer hit och möter ett väldigt bra lag. Ett lag som kämpar högt upp i tabellen och som ville minska gapet till Malmö. Vi visste att det skulle bli en tuff resa och det fick vi också. Vi klarar det bra i första och fick igång vårt försvar och anfall på ett ganska bra sätt. I andra fick vi lite problem, säger Roland Nilsson.

Problem som påverkades av att Jakob Johansson tvingades kasta in handduken redan i paus.

Där var dock informationen knapphändig.

– Det medicinska teamet får titta över och se hur det ser ut, säger Roland Nilsson.

Vad är det för skada?

– Det får de uttala sig om.

Vad var det som hände?

– Jag vet inte.

I den andra halvleken var det Elfsborg som tryckte på för ett segermål och skulle komma extremt nära. Men kryssribban räddade Giannis Anestis och IFK Göteborg från att kamma noll i Borås.

– Vi fick inte riktigt bitarna på plats som vi pratade om i pausen, säger Roland Nilsson som ändå var nöjd.

– Det var en kämpainsats som räckte till en poäng och det är vi nöjda med.

En som fick spela både mittback och mittfältare mot Elfsborg var August Erlingmark. Han inledde bredvid Mattias Bjärsmyr och avslutade bredvid Alhassan Yusuf.

– Första halvleken var ganska bra. Det finns bitar i den som är riktigt bra och som vi kan ta med oss. Vi har ett par lägen på fasta som vi inte haft på länge där vi absolut ska kunna göra något mål. I andra blir vi lite passiva. Vi sjunker för lågt och när vi väl vinner boll så har vi svårt att hålla i den. Elfsborg bjuder ju på ytorna men vi tar inte tillvara på det, säger han.

Vad är känslan nu?

– Vi åkte ju hit med ambition att ta tre poäng. I det läge som vi är i så behöver vi ju dem. Kryss hjälper inte alltför mycket men en poäng är ju bättre än ingen. Jag vet inte hur det ser ut i tabellen nu ...

Den vunna poängen innebär att IFK Göteborg klättrar förbi Helsingborg som åker ner på kvalplats. Dock är det endast målskillnad som skiljer de två lagen åt när det nu återstår åtta omgångar av årets allsvenska.

– Det är målskillnad ... då sitter man inte direkt lugnt i båten. Men utifrån som andra halvlek såg ut och att de har en nick i kryssribban i sista minuten så är den här poängen ändå skön, säger August Erlingmark.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.