Blåvitt krigade sig till viktig poäng

Två riktiga trotjänare tackades av när Blåvitt tog poängen som krävdes för att säkra fjärdeplatsen i tabellen. – Det här är mitt andra hem, sa inbytte Hjalmar Jonsson efter sista hemmamatchen. IFK Göteborg–Elfsborg 2–2.

ANNONS
|

Det var en chansrik och fartfylld match från start och båda lagen tycktes gå för seger i prestigemötet. Matchen var dessutom speciell eftersom de två trotjänarna Adam Johansson och Hjalmar Jonsson gjorde sin sista hemmamatch för Blåvitt.

Båda började på bänken, men redan efter 26 minuter tvingades Thomas Rogne kliva av med en lårskada – och Hjalmar Jonsson gjorde entré till stort jubel från publiken.

Strax innan dess hade dock Elfsborg tagit ledningen när Per Frick elegant styrde ett inlägg intill den bortre stolpen.

Första halvleken slutade 1–0 till Elfsborg, trots flera bra lägen, inte minst för Elias Omarsson som kom helt fri, men sköt utanför.

ANNONS

I den andra halvleken var inbytte Hjalmar Jonsson högt upp och nickade. Bollen tog på Jon Jönssons arm och domaren pekade på straffpunkten. Emil Salomonsson klev fram och satte säkert kvitteringen till 1–1.

Med kvarten kvar var Jonsson desto mer olycklig när hans misslyckade klackrensning nådde

Per Frick som iskallt chippade in 2–1 för Elfsborg.

Men Blåvitt gav sig inte, fortsatte att anfalla och med fem minuter kvar av ordinarie tid pricksköt Mads Albaek in kvitteringen via stolpen.

Med två minuter kvar av matchen byttes även Adam Johansson in och fick motta publikens hyllningar i sin sista hemmamatch med Blåvitt. Efteråt talade de båda till publiken.

Adam Johansson:

– Det har varit elva fantastiska år här. Jag är så glad att jag fått uppleva allt som jag fått göra. Ett SM-guld och tre cupguld och mycket mer därtill. Och en stor del av det är ni supportrar. Tack! Allting har sin tid och min tid var nu. Jag är bara så himla glad att ha fått uppleva det här.

Hjalmar Jonsson:

– 15 fantastiska år. Det här är mitt andra hem. Ni har alla varit med i med och motgång, ni är fantastiska allihop. Heja Blåvitt.

ANNONS

Stefan Lundin, som var med och värvade Hjalmar Jonsson till IFK 2002 var på plats och hyllade gärna sin gamle adept.

– Han är lojal och han gör alltid sitt bästa. Han har kommit långt på det. Han hade ju en väldig talang, men han har också en egenskap att han verkligen fokusera på det han är här för: Att bli bra på fotboll. Det tror jag har varit hans främsta kännetecken.

Trodde du att han skulle vara kvar i klubben 15 år senare?

– Haha, nej, det hade jag aldrig kunnat annan. Men de är ju ofta såna, islänningarna, de är trofasta och rejäla och han är definitivt en sådan spelare.

Resultatet innebär att Blåvitt säkrade fjärdeplatsen i tabellen.
ANNONS