Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linus Hallenius. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Linus Hallenius. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Blåvitt jagar tidigare Gif Sundsvall-anfallaren

IFK Göteborg har anfallsproblem efter långtidsskadan på Robin Söder.
Enligt uppgifter till GP är klubben nu med i jakten på Linus Hallenius, 31.

Linus Hallenius hade kontrakt i ytterligare ett år med det cyproitiska laget Apoel, men bröt det kontraktet i helgen. Efter det har 31-åringen ryktats vara aktuell för superettans topplag Gif Sundsvall som han spenderat stora delar av sin seniorkarriär i.

Enligt uppgifter till GP är det dock fler klubbar, några i allsvenskan, som är med i jakten på anfallaren. En av dem: IFK Göteborg.

Blåvitt ska ha visat intresse för anfallaren. Enligt Sportbladet ska parterna till och med slutförhandla. GP erfar dock att det inte ska vara så nära en övergång i dagsläget.

Skulle IFK Göteborg ändå lyckas ro i land värvningen till slut är den logisk av flera skäl. Dels har klubben anfallsbekymmer efter att Robin Söder skadats och uppgetts missa hela säsongen, dels har Linus Hallenius ett väldigt gott öga till Ferran Sibila, IFK Göteborgs assisterande tränare.

De två jobbade tillsammans i Gif Sundsvall. Och det var under den tiden som Hallenius nog spelade bättre fotboll än någonsin tidigare.

– Jag vill betona att jag har en oerhörd respekt för Ferran. Han är en djup, personlig vän till mig, en vän för livet, och jag vet att han snabbt kommer få vänner för livet också i Göteborg, för det är sådan han är som person. Han är en av de som haft störst påverkan på min utveckling i hela min karriär, har Hallenius sagt i en intervju med SvenskaFans.

Anfallaren, som har hunnit bli 31 år, har utöver Sundsvall även representerat Hammarby och Helsingborg. Han har gjort sex mål på 14 matcher den senaste säsongen i den cypriotiska ligan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.