Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Blåvitt-fansen slöt upp på träningen

Första halvan av säsongen har gått tvärtemot vad IFK Göteborg hade hoppats på. Bottenstriden är nära. Då slöt hundratals supportrar upp bakom laget på söndagens träning inför matchen mot Östersund.
– En påminnelse om vilken kraft det finns i Blåvitt, säger tränaren Poya Asbaghi.

Efter den senaste tidens skrala resultat fick IFK Göteborgs spelartrupp supportrarnas stöd på söndagens träning. Runt 700 personer hade tagit sig till Kamratgården för att se lagets öppna träning dagen innan matchen mot Östersund.

Supportersamlingen arrangerades av supporterklubben Änglarna. Samtidigt som spelartruppen värmde upp ankom en stor grupp supportrar i ett tåg med bengaler och flaggor för att visa sitt stöd för klubben.

– Det är skitkul att det kommer så mycket folk. Alltid en påminnelse om vilken kraft det finns i Blåvitt. Det är inte många som kan ha sån här uppslutning dagen innan match, säger Poya Asbaghi.

Betyder extra mycket

IFK:s säsong har hittills inte varit vad man hoppades på inför säsongen. Något som gör att stödet från fansen betyder extra mycket, menar tränaren. Halsduksklädda hundar, äldre herrar och hamburgare ringade in hybridgräset där truppen filade på fasta situationer och spelade tempospel.

– Det betyder väldigt mycket. Ju fler som kommer till Ullevi desto mer betyder det ju såklart för alla spelare. Sen betyder det ju extra mycket i tuffare tider, att få en sån uppslutning. Det är en sak att ha alla dom här om det är tre matcher kvar och man slåss om ett SM-guld. Men att samla kraft på det här sättet och visa stöd för laget efter en tyngre period ... det är få lag i Sverige som kan konkurrera med det här, säger Poya Asbaghi.

"Kul att det är många som dyker upp"

Nyförvärvet Marcus Degerlund, som är med i truppen mot Östersund och kan debutera för sin nya klubb, stämmer in i hyllningen av fansen.

– Det är kul att det är många som dyker upp här och vill visa sitt stöd. Tar sin tid och kommer hit en söndag när man ändå är ledig det är roligt ändå att det finns ett sådant stöd, säger han.

Robin Söder är ett annat av nyförvärven som kan göra sin första match för den här gången i den blåvita tröjan.

– Det är kul att känna supportrarnas stöd. De tar sig tid och kravlar sig upp hit. Det är få förunnat att få det stödet, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.