Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Blåvitt föll – men allsvenska kontraktet säkrat

Klar förlust mot Djurgården – men Blåvitt kan ändå andas ut. Det allsvenska kontraktet är klart, det här efter att BP förlorat mot IFK Norrköping.

Noll poäng och en blek insats mot Gif Sundsvall senast. Mot Djurgården på Tele2 arena fortsatte motgångarna för IFK Göteborg. Utan skadade Robin Söder och Tobias Hysén stod laget för en svag prestation och föll med 2–0.

Det var kämpigt redan från start för Blåvitt, som i och med förlusten har fem raka nederlag mot Djurgården.

Hemmalaget tog tidigt hand om initiativet och matchen var bara nio minuter gammal när Aliou Badji öppnade målskyttet.

Jonathan Ring drev förbi Victor Wernersson på vänsterkanten innan han spelade in bollen i straffområdet. Aliou Badji var på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde med ett välplacerat skott pricka in 1–0 bakom Erik Dahlin.

Badji ökade på innan paus

Efter ledningsmålet fortsatte stockholmarna att ånga på, även om de riktigt öppna målchanserna lös med sin frånvaro.

Blåvitt då? Väldigt passivt inledningsvis, men med drygt halva den första halvleken spelad började gästerna flytta fram positionerna. Och IFK Göteborg skulle få åtminstone en riktigt bra chans.

Emil Salomonsson, den som låg bakom nästan allt i anfallsväg innan paus, hittade fram med bollen till Sebastian Ohlsson, som dock inte fick till vänsteravslutet.

I stället var det Djurgården och Badji som skulle näta igen.

Bara sekunder innan klockan tickade upp på 45 minuter väggade senegalesen och Haris Radetinac sig igenom IFK-försvaret. Ett rappt vänsterskott senare var det 2–0 på resultattavlan.

"Det här håller inte"

I paus var det en rejält uppriven Emil Salomonsson som intervjuades av C More.

– Jag tycker vi kommer ut riktigt dåligt, de får hålla i bollen för enkelt. Vi måste vara mer aggressiva, sa högerbacken och fortsatte:

– Det är för dåligt. Vi måste fasen bli bättre. Det här håller inte. Vi behöver vinna och ta poäng. Djurgården har ingenting att spela för men känns ändå mer hungriga än oss.

Innan han la till:

– Vi har inte råd att ge bort 2–0-ledningar varenda jävla match.

Nygren fick chansen

Poya Asbaghi var också han kritisk mot den egna insatsen efter 45 minuters spel.

– Vi måste stoppa blödningen på vår vänsterkant, det är där de kommer igenom gång på gång, trots att vi spelar med två vänsterbackar (Billy Nordström och Victor Wernersson startade på vänsterkanten).

Någon större förändring av matchbilden blev det inte i andra.

Blåvitt, där Benjamin Nygren fick göra allsvensk debut med en halvtimme kvar, höjde sig en aning och lyckades vaska fram ett par halvchanser, men det var aldrig riktigt nära att resultera i något nätrassel för bortalaget.

Kontraktet säkrat

Nederlaget till trots så fanns det ändå stor anledning för alla blåvita att jubla på onsdagskvällen.

Det här då Brommapojkarna förlorade mot guldjagande IFK Norrköping – ett resultat som innebär att IFK Göteborg har säkrat det allsvenska kontraktet och spelar i högsta serien även 2019.

Med två omgångar kvar av säsongen kan varken Dalkurd, Brommapojkarna eller Trelleborg komma ikapp Blåvitt.

– Det är klart att vi vill spela i allsvenskan nästa år. Sedan hade jag hoppats att vi skulle ha säkrat kontraktet genom att ta poäng själva här i dag, sa Poya Asbaghi efter slutsignalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.