Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitt bekräftar – stjärnan nobbade flytt

Belgiska Lokeren ville värva IFK Göteborgs Jakob Ankersen. Men mittfältaren, vars far är sjuk, var inte intresserad av en flytt. – Det kommer inte att hända, nej, säger sportchef Mats Gren.

Jakob Ankersen berättade nyligen om sin far, som drabbats av en hjärntumör. En tuff situation för familjen och något som gjorde att Ankersen under en tid var hemma i Esbjerg.
Samtidigt har det ryktats om en eventuell flytt för yttermittfältaren, och belgiska Lokeren uppges ha varit väldigt intresserat av Ankersen. 
– Ja, det fanns ett intresse, men om inte spelaren vill så sätter jag mig inte och förhandlar. Så det kommer inte att hända, nej. Det var inte nog intressant för honom.

Tajmingen var inte så bra nu, med tanke på hans familjesituation?
– Det är något som bara Jakob kan svara på, men nog tror jag att det påverkade hans beslut, säger Mats Gren.
Tror du att han blir kvar i klubben nu?
– Det vet jag inte riktigt. Han har ju sagt tidigare att han vill byta, men det beror väl på om det kommer något som han tycker är intressant.

GP har inte lyckats nå Ankersen för en intervju. Om han bestämmer sig för att stanna ökar möjligen IFK:s vilja att sälja Sören Rieks. Även Rieks har varit tydlig med att han vill testa en ny klubb, men enligt Gren är det knapert med anbud på 29-åringen.
– Sören har sagt att han vill prova något nytt, men så som marknaden ser ut i Europa nu så är det ett mindre intresse för spelare som har kommit upp lite i åren. Om klubbarna ska köpa en spelare så vill de att det ska betala sig på sikt, att de får igen pengarna.
Rieks har ändå varit bra i Blåvitt en längre period nu?
– Ja, han har gjort det väldigt bra. Jag vet inte riktigt vad grunden är till att det inte kommer något konkret. 
Är det större chans att klubbar utanför Europa snappar upp en sådan spelare?
– Ja, men samtidigt, nu när man ser vilka värvningar de stora klubbarna gör där så drar det ju iväg åt ett håll som är... ja, inte skrämmande kanske, men det verkar finnas hur mycket pengar som helst om man ser vilka spelare de köper.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.