Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Blåvitt börjar bli slitna: "Det märktes i dag"

IFK Göteborg börjar bli ett rejält slitet lag. – Jag tycker att det märktes idag. Vi är trötta och orkade inte ta tag i det, säger högerbacken Emil Salomonsson.

IFK-tränaren Jörgen Lennartsson hade en ovanlig situation inför matchen mot Hammarby.  På torsdag, i sista kvalrundan till Europa League, väntar IFK Göteborgs viktigaste fotbollsmatch på många år; den svåra bortamatchen mot Karabach.

Samtidigt pågår allsvenskan för fullt, liksom jakten på guldet eller åtminstone en topp-tre-placering som garanterar kval till Europaspelet nästa år.

IFK-tränaren vill inte erkänna att laguttagningen inför Hammarby-matchen var klurig, men han berättar:

– Jag fick köra några varv extra och värdera allt innan jag tog ut laget och tänka på båda matcherna. Jag fick väga in spelarnas egenskaper, deras fysiska och medicinska status, deras form och de förväntade matchbilderna. Jag tyckte att det här laget såg väldigt spännande ut, men det är klart att den kommande matchen påverkade uttagningen. Jag skulle ljuga om jag sa något annat.

Tre startspelare vilade

Det var därför Sören Rieks, Mads Albaek och Tobias Hysén fick börja på bänken på Tele2Arena.

Och kanske, kanske var det därför IFK Göteborg föll mot Hammarby.

– Vi vet ju alla vad som väntar på torsdag, men jag hoppas inte att det påverkade vår prestation i dag. Men vi har haft en period nu med väldigt många matcher och så sent som i torsdags spelade vi mot Karabach på Gamla Ullevi. Det var en enorm urladdning som kanske tog mer på våra krafter än vad vi först trodde, säger Emil Salomonsson.

Matchen mot Karabach är viktig inte bara ur ett sportsligt perspektiv – ett avancemang till gruppspelet kommer att ge IFK Göteborg massor av nödvändiga miljoner kronor.

– Som spelare går man inte omkring och tänker på det. Jag ser det ur ett rent sportsligt perspektiv. Man har kollat vilka lag som redan är klara för Europa League och vilka som kan ta sig dit, och jag vill i alla fall möta så bra så lag som möjligt – det är det som driver mig, säger Salomonsson.

Att spelet mot Hammarby inte kommer att räcka långt på torsdag är han tvärsäker på.

– Ja, det här var verkligen inte bra. Det var högt tempo i början, men sedan tycker jag att det blev en rätt dålig match. Vi hade otroligt svårt att skapa bra chanser och få till ett snabbt passningsspel. Det märks att vi börjar bli trötta och att vi har spelat många matcher vecka efter vecka nu, säger Emil Salomonsson.