Blågults svar – efter oroväckande bilderna på talangen

Sista träningen före avfärd till Spanien. Då tillbringade Albin Ekdal stora delar av passet vid sidan – och ex-Öisaren Jens Cajuste tvingades kliva av efter att ha vridit sig i smärtor.
– Efter en första bedömning av Jens Cajuste så handlar det om en lättare stukning av fotleden, säger landslagets läkare Jonas Werner.

ANNONS
|

EM är igång och det börjar dra ihop sig för premiär också för Sveriges del.

På lördagen genomförde landslaget sin sista träning på Gothia Park Academy innan avfärden till Spanien och Sevilla.

Ett pass där Albin Ekdal inte deltog fullt ut. Sampdoria-mittfältaren var med under uppvärmningen men klev sedan av. Något som var förutbestämt.

– Albin Ekdal kommer dock inte delta i hela träningen. Albin fick en smäll på träningen i förrgår (torsdags) och kommer därför som en försiktighetsåtgärd inte vara med på hela träningen, kommunicerade landslaget inför träningen.

Och vid sidan skulle han snart få sällskap.

ANNONS

En knapp timme in i träningen gick nämligen Jens Cajuste i däck. Ex-Öisaren fick bollen efter inlägg från Mikael Lustig. Förbundskapten Janne Andersson vrålade:

– Bomba, bomba!

LÄS MER:EM-panelen: De vinner EM-guld – och så går det för Sverige

Fick behandling länge

Det gjorde Cajuste. Sedan blev han liggande. Efter att ha fått behandling av det medicinska teamet under en längre stund kunde talangen, med stöttning, linka av planen där han sedan fortsatt fick behandling. Vänsterfoten var lindad.

Efter träningen kommunicerade landslaget en första prognos kring skadan.

– Efter en första bedömning av Jens Cajuste så handlar det om en lättare stukning av fotleden, säger landslagets läkare Jonas Werner.

Vid situationen var flera lagkompisar framme hos Cajuste.

– Klart man blir lite orolig i början, men jag kollade med Jens efter. Det verkade vara ganska lugnt, säger Alexander Isak.

LÄS MER:Här är krogarna som visar fotbolls-EM

”Foppa” om Cajuste: ”Lider med Jens”

Emil Forsberg:

– Tråkigt för Jens. Jag tror han fastnade och stukade foten eller någonting. Jag lider med Jens att få det här två dagar innan premiären. Jag hoppas inte det är mer än en stukning.

I och med att Mattias Svanberg sedan tidigare testat positivt för covid-19 så innebär det att det nu finns vissa frågetecken kring mittfältsbesättningen, där flera spelare alltså har skavanker.

Utöver mittfältarnas strul så är Dejan Kulusevski ur spel eftersom han, likt Svanberg, testat positivt för covid-19.

ANNONS

Sverige ställs mot spanjorerna på måndag kväll i öppningsmatchen av gruppspelet.

LÄS MER:Poya Asbaghi: ”För mig är det här ett hedersuppdrag”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS