Blågult blir oseedat i playoff-spelet

Efter Norges seger mot Nordirland fanns möjligheten – men Kroatiens vinst borta mot Ukraina gör att Sverige, oavsett resultat mot Holland, inte blir seedat i playoff-spelet i VM-kvalet.

ANNONS
|

Om Sverige inte förlorar med mer än 0-6 mot Holland när VM-kvalets gruppspel avslutas är Blågult en av åtta grupptvåor som är klart för playoff-spel. Väl där lär det dock bli tufft för Janne Anderssons manskap. Det står klart efter att flera av de andra grupperna nu har spelat färdigt.

Med en gruppspelsomgång kvar att spela fanns möjligheten till att bli seedat i playoff-spelet fortfarande kvar för Sverige. Och när Norge besegrade Nordirland bättrades chanserna på ytterligare. När sedan Irland dessutom såg till att peta bort Wales från andraplatsen i grupp D såg möjligheten till en seedning ännu större ut för Emil Forsberg, Andreas Granqvist och gänget – men det hoppet såg Kroatien och Andrej Kramarictill att släcka när de besegrade Ukraina i Kiev.

ANNONS

Om Ukraina hade vunnit hade Sverige haft en bra möjlighet att bli rankat bland de fyra bästa i kvalet – men Kramaric dunkade in två mål och Kroatien vann och därmed missar Ukraina VM samtidigt som kroaterna är klara för playoff.

Danmark, Kroatien, Italien och vinnaren mellan Portugal/Schweiz är seedade i playoff-spelet.

Fakta:

Seedade lagen i playoff:

Italien

Portugal/Schweiz

Danmark

Kroatien

Oseedade lag just nu:

Sverige

Irland

Nordirland

Slovakien (men slovakerna blir sämsta grupptvåa om Grekland besegrar Gibraltar)

ANNONS