Blåvitt portar förre AIK-ordföranden från hedersläktaren

AIK:s förre ordförande Johan Segui skulle suttit på hedersläktaren på Gamla Ullevi när IFK Göteborg tar emot AIK under torsdagen. Så blir det inte. IFK Göteborg har dragit in Seguis biljetter efter en kommentar på Facebook.

ANNONS
|

I måndags publicerade magasinet Offside en granskning av IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Det fick AIK:s förre ordförande Johan Segui att reagera.

LÄS MER:Gren till USA – missar matchen i kväll

På Facebook skrev han följande:

"Mats Gren är det bästa som hänt för alla lag i allsvenskan, undantaget GBG."

Efter kommentaren ska IFK Göteborg, enligt Sportbladet som var först att rapportera om saken, ha skickat ett mejl till Seguis bokförlag och meddelat att de två biljetterna till hedersläktaren på Gamla Ullevi under torsdagens match mellan IFK Göteborg och AIK dragits in.

– Vad ska man säga? Har man inte större problem än att scrolla Facebook? Jag trodde att det var ett skämt först när jag hörde det men sedan fick jag det i klartext, säger Segui till Sportbladet.

ANNONS

Enligt IFK Göteborgs sportchef Ulf Jörnvik blev han kontaktad av Idrottsförslaget med önskemål om en plats på press- och hederläktaren till Segui på grund av ett kommande "kontroversiellt" boksläpp.

– De kände sig inte trygga. Det hade jag inte gjort om Idrottsförlaget inte hade ringt, säger Ulf Jörnvik.

Kort därefter publicerade Johan Seguis sitt inlägg på Facebook.

– Olämpligt i det här sammanhanget. Jag kontaktade därför Idrottsförlaget och meddelade att "sorry, ni får lösa biljetter på vanligt sätt", säger Ulf Jörnvik.

Han betonar att pressläktaren är hans ansvar och att han som ansvarig inte har någon skyldighet att dela ut biljetter till före detta ordföranden i motståndarlag.

Så ingen i IFK:s styrelse eller klubbledning är inblandade i beslutet?

– Jag har såklart pratat med Max (Markusson, klubbdirektör) om det.

LÄS MER:Poya: "Ingen vill att vi ska vakna"

Det blir alltså ingen plats på hedersläktaren på Segui men han kommer vara på plats för att se matchen ändå.

– Jag köper en vanlig biljett. Det är inga konstigheter.

När GP når klubbdirektör Max Markusson via sms säger han:

"Lyckligtvis har jag inte Facebook och är inte inblandat i ackrediteringarna. Men om man frågar efter en biljett efter att ha snackat skit om Blåvitt förstår jag Jörnviks reaktion."

ANNONS

GP har sökt IFK Göteborgs ordförande Mats Engström. Mats Gren befinner sig utomlands på scoutingresa.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS