Ferran Sibila och Joel Cedergren.
Ferran Sibila och Joel Cedergren. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Blåvitt jagar Sundsvalls succétränare

Han har tillsammans med Joel Cedergren gjort succé i Sundsvall – nu kan GP berätta att IFK Göteborg är intresserat av spanske tränaren Ferran Sibila.

ANNONS
|

Sundsvall har varit årets sensation i allsvenskan.

Medelpadingarna som var utdömda och bottentippade på förhand har överraskat stort och innehar för tillfället en sjundeplats i den allsvenska tabellen.

Två nyckelfigurer i framgången är huvudtränare Joel Cedergren och hans assisterande tränare, Ferran Sibila.

Succén har inte gått obemärkt förbi hos konkurrenterna – och nu kan GP berätta att IFK Göteborg är intresserat av att knyta till sig den ena halvan av tränarduon.

Enligt uppgifter till GP ska Blåvitt, som nyligen flyttade assisterande tränaren Alf Westerberg från sitt uppdrag, ha ögonen på Sibila och se honom som ett tänkbart alternativ som ny assisterande tränare till Poya Asbaghi nästa säsong.

ANNONS

Spanjoren är inne på sin andra säsong i Sundsvall och sitter nu på ett utgående kontrakt med "Giffarna".

"Fokus är på Sundsvall"

– Jag trivs här. Jag är väldigt glad och nöjd med tillvaron, men jag har inte bestämt mig om framtiden. Mitt fokus är att se till att vi avslutar de här fem matcherna med Sundsvall på ett så bra sätt som möjligt. Sedan ska jag ta mig tid och fundera på hur jag ska göra, säger Sibila till GP och tillägger:

– Men jag har inte hört något från IFK Göteborg.

Krisande Blåvitt har nyligen möblerat om i ledarstaben. Akademichef Jonas Olsson har tagit över rollen som tillförordnad sportchef efter sparkade Mats Gren. Samtidigt har IFK-profilerna, tillika klubbens U19-tränare, Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller ersatt Alf Westerberg som assisterande tränare.

Rockader som från IFK Göteborg initialt är uttalade som tillfälliga lösningar, men då Blåvitts allsvenska existens 2019 än så länge är långt ifrån säkrad råder det viss osäkerhet kring hur nästa års sportsliga ledning kommer att utformas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS