Rasmus Wiedesheim-Paul jublar.
Rasmus Wiedesheim-Paul jublar. Bild: KRISTER ANDERSSON

Blåvitt intresserat av anfallstalangen

IFK Göteborg jagar anfallare. Enligt uppgifter till GP är klubben intresserad av Rasmus Wiedesheim-Paul – 20-åringen som gjorde 19 superettan-mål för Halmstads BK i fjol.

ANNONS
|

Ytterbacken Alexander Jallow – det är det enda nyförvärv som IFK Göteborg har plockat in under vintern. Det är dock ingen hemlighet att klubben letar efter fler spelare att lägga till truppen.

Främst en mittback där André Calisir och Kristopher Da Graca är de enda renodlade alternativen i dag. Men också en Lasse Vibe-ersättare i anfallslinjen.

Det är där Rasmus Wiedesheim-Paul kan komma in i bilden.

20-åringen tillhör Halmstads BK och noterades för 19 superettan-mål under förra säsongen. Han slutade skytteligatvåa bakom Degerfors Erik Björndahl (20 mål) på det.

GP erfar att IFK Göteborg är intresserat av att plocka in anfallaren. En initierad källa uppger till och med att klubben överväger att lägga ett bud.

ANNONS

– Det har jag inga kommentarer till, säger Pontus Farnerud, assisterande sportchef.

Samma ord använder Rasmus Wiedesheim-Pauls agent Jonas Svensson.

– Inga kommentarer.

Något som talar emot en flytt till IFK Göteborg är att Wiedesheim-Paul förlängde sitt kontrakt med Halmstad så sent som under förra sommaren.

Det nya avtalet gäller över säsongen 2021. Han kan därmed komma att bli dyr att lösa.

Dessutom kan Blåvitt få konkurrens. Enligt uppgifter till GP har flera allsvenska klubbar hört sig för om talangen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS