Blåvitt-anfallaren skadad - missar söndagens match

Mikael Boman har ådragit sig en blödning i baksidan låret och missar IFK Göteborgs match mot Jönköpings Södra på söndagen. – Men blödningen sitter på "rätt ställe", säger sjukgymnasten Fredrik Larsson till GP.

ANNONS
|

På lördagsförmiddagen gjorde IFK Göteborg sitt sista träningspass inför söndagens match mot Jönköpings Södra. Anfallaren Mikael Boman fanns inte med på träningen och kommer inte heller att spela mot J-Södra.

– Det är synd. Han har varit väldigt bra och formstark, han har både gjort mål i flera matcher och varit bra i vårt spel. Men då får andra spela, vi har alla andra friska, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Efter ett tätt matchande fick Boman vila i Europa League-kvalmatchen mot Piast Gliwice i torsdags, och han följde den matchen från läktaren.

Efter träningen dagen innan matchen hade han känt sig stel i baksidan av ena låret, och lagledningen beslutade att göra en MR-undersökning för säkerhets skull. Att han skulle stå över matchen mot Piast Gliwice var dock bestämt sedan tidigare, poängterar Lennartsson.

ANNONS

– Det var klart sedan innan eftersom han har spelat mycket och var lite sliten, säger tränaren.

Efter matchen kom beskedet:undersökningen visade på en mindre blödningi baksidan låret, och nu tvingas anfallaren vila ytterligare. I matchen mot J-Södra är han alltså inte aktuell.

– Det är ingen dramatisk bristning och den sitter på ett rätt bra ställe, så mot J-Södra får han kasta in handduken. På torsdag är det viss tveksamhet men sedan hoppas vi att han kan vara tillbaka nästa helg, säger Blåvitts sjukgymnast Fredrik Larsson.

– Vi kommer ta det dag för dag och i slutet av nästa vecka får vi se var vi står, fortsätter han.

Hur lång rehabtid är standard för en sådan blödning?

– Ska man snöa in sig på detaljer så får jag stå här i två timmar, men kortfattat så sitter det på ett "bra ställe" och vissa kan till och med spela med en sådan blödning, som sitter på det stället. Så det finns sämre ställen att få en skada i baksidan. Det är värre om den sitter ner mot utsidan, då är det mer "springmuskeln" som man kallar den, säger sjukgymnasten.

ANNONS