Blågula lyckan – över fansens stöd

De var inte lika många som senast Sverige var här och spelade mästerskap, det spelade mindre roll. De svenska spelarna njöt till fullo av de blågula fansens närvaro i S:t Petersburg.
– Stödet var helt magiskt, säger Emil Forsberg.

ANNONS

När Sverige 2018 avancerade till kvartsfinal i VM var det på Sankt Petersburg stadium det hände. När Sverige 2021 var tillbaka på samma arena för att möta Slovakien i EM-gruppspelet blev det seger på nytt.

Då och nu: Emil Forsberg i hjälterollen.

Då och nu: Svenska supportrar på plats.

Fansen var långt ifrån lika många som senast Sverige var här och vann mästerskapsmatch, men det spelade mindre roll.

LÄS MER:Emil Forsberg om starka känslorna och hjälterollen

Det svenska vinnarlaget njöt till fullo av stödet och efteråt var det flera spelare som, efter en period då många inte har fått spela för publik (eller mycket liten sådan) i varken klubb- eller landslag på grund av coronapandemin, som var lite extra tacksamma för att supportrarna hade gjort resan till Ryssland.

ANNONS

– Fantastiskt att äntligen få spela för fans, det har varit ett tag sedan för mig, och det är speciellt att många svenska fans som tagit sin tid att komma hit. Jag uppskattar det väldigt mycket och det vet jag att grabbarna i laget också gör, säger Robin Quaison.

Isak: ”Otroligt stort”

Alexander Isak tar vid:

– Det var otroligt stort och kul att få se dem här. De hördes garanterat mer än andra sidan – och det är klart att man känner ett sådant stöd. Det var också skönt att vi fick göra målet precis vid dem och även tacka dem efteråt. Jag vill också tillägga att vi känner stödet hemifrån. Det är många som brinner för det här. Tur att vi kunde ge dem en vinst i dag.

LÄS MER:Stora hyllningen till Isak: ”En exceptionell talang”

Emil Forsberg har spelat många landskamper och gjort ett gäng mästerskap med fansen på plats.

Även han ville hylla deras support.

– Jag tycker alltid vi har haft otroligt stöd av svenska fans genom alla mästerskap.

– Jag tycker stödet var helt magiskt. Jag hoppas på samma på onsdag (Då Sverige möter Polen på samma arena).

LÄS MER:Så bra var svenska spelarna när Slovakien besegrades i EM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS