Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

BK Häcken vill förlänga med Daleho Irandust

Daleho Irandusts övergång till Toulouse föll genom efter en misslyckad läkarundersökning. Häcken sitter nu med en skadad stjärna på ett utgående kontrakt – något som sportchefen Martin Ericsson vill ändra på.
– I det här fallet vill vi gärna förlänga, säger han i podcasten Lundh.

I slutet av januari reste Daleho Irandust till Frankrike och Toulouse för att slutföra en övergång till Ligue 2-laget.

Häcken hade accepterat ett bud på 22-åringen, men bara några dagar senare så var Irandust tillbaka på Hisingen.

Den höftskada som ”Dalle” dragits med sedan två år tillbaka noterades och ansågs kräva en operation för att göra honom återställd – och övergången blåstes av.

Klubbens sportchef Martin Ericsson berättade ett par veckor senare om de strandade förhandlingarna.

– De var inte så dramatiska egentligen. Deras medicinska team såg det på ett sätt och ville handla därefter. Den dialogen kom efter den medicinska undersökningen. Det var en ganska normal förhandling, bara att de såg på det medicinska på ett annat sätt, sade Ericsson till GP 17/2.

”Inget är klart förrän det är påskrivet”

I Olof Lundhs podcast Lundh berättar Ericsson mer om den uteblivna övergången, som ledde till att Irandust opererades.

– Man blir lite dränerad. När det inte blir ett positivt utfall blir det lite jobbigt, så är det ju. Men det är en läropeng att ta med, inget är klart förrän det är påskrivet och hundra procent.

Med en återhämtningstid på tre månader och ett utgående kontrakt till sommaren så är det fortfarande oklart om han kommer att dra på sig den gulsvarta tröjan igen.

Häcken och Martin Ericsson är dock tydliga med att man vill behålla spelaren, åtminstone på papper.

- I det här fallet vill vi gärna förlänga, och vi vill framför allt, när spelaren är en så stor profil för BK Häcken som han är, då han har gått från akademin hela vägen upp, då är det klart att det är jätteviktigt för klubben att få betalt för det man har utbildat. Sedan får man ha respekt för båda parter. Men ur ett klubbperspektiv som vi måste få att fungera och utveckla och finansiera så är det en jättestor del.

Vid frågan om ”Dalle” erbjudits ett kontraktsförslag är Ericsson fåordig.

– Jag tänker inte gå in i detalj på hur det ser ut just nu. Vi får kommunicera det när vi har något mer konkret, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.