BK Häcken tappar i kampen om guldet efter förlust mot Vittsjö

BK Häcken halkar efter i kampen om guldet. Efter en mållös historia mot Vittsjö under lördagen ökades avståndet till serieledande FC Rosengård.
– Vi gör ingen bra match idag, säger en besviken Mats Gren.

ANNONS
|

Under lördagen klev BK Häcken ut på Bravida Arena för att ta sig an Vittsjö GIK, och för att återigen studsa tillbaka på vinnarspåret efter förlusten mot Lyon i Champions League. Häcken jagar serieledande FC Rosengård i kampen om guldet och när de gulsvarta klev ut på planen ledde malmölaget sin match mot Linköping. Förutsättningarna var tydliga: Vinn. Annars blir chanserna till guld små.

Rosengård vann – satte press på Häcken

Matchen började avvaktande där Vittsjö till stora delar höll i bollen. Lagen bytte några halvchanser med varandra, men det var inte mer än så. Häcken växte så småningom in något i matchen och skapade en del framåt, framförallt på hörna. Hetaste läget hade Gejl Jensen som efter en tilltrasslad situation klackade bollen på en Vittsjöförsvarare. Bollen var på väg att styras in i mål, men Vittsjömålvakten Sabrina D’ Angelo kunde lägga vantarna på den.

ANNONS

LÄS MER:Stina Blackstenius förlänger med BK Häcken

Således mållöst efter 45 minuter.

När andra halvlek inleddes hade Rosengård vunnit sin match. Förutsättningarna var oförändrade. Enligt Mats Gren var det inget han hade koll på.

– Jag kollade inte på resultatet.

Samtidigt gör Mats Gren ett trippelbyte. Ut gick Diljá Ýr Zomers, Dylan Holmes och Mille Gejl Jensen. In kom Stine Larsen, Julia Zigiotte Olme och Milicia Mijatovic.

– Vi hade snackat om att vi har så mycket matcher, så vi hade ju några byten som vi hade funderat på för att spara lite på krafterna så vi få fler pigga och fräscha spelare i de kommande matcherna också, säger Gren om bytet efter matchen.

Så det var inget specifikt taktiskt du ville få till?

– Jo det är klart. Vi fick en bättre bild och kom upp mycket högre i andra halvlek. Vi kom till mycket inlägg, men vi var som sagt inte riktigt vassa.

Efter kvarten spelad på andra halvlek stack Stina Blackstenius i djupet. Precis utanför straffområdet blev hon neddragen. Ett lysande frisparksläge för Filippa Curkmark. Hon siktade på krysset och bollen såg ut att gå i mål, men Vittsjös målvakt hann dit men handskarna.

LÄS MER:Häckens Lotta Ökvist om tiden i Manchester United och USA

Bollen ville inte in

Efter det tog hemmalaget över spelet. Hisingslaget parkerade i stort sett alla tio utespelare på Vittsjös planhalva i jakten på ledningsmålet. Men det ville sig inte riktigt.

ANNONS

Istället var det Vittsjö som kom till det hetaste läget. Mie Leth Jans tryckte till från distans och Falk i Häckenmålet tvingades till en svettig räddning när hon tippade bollen över ribban.

I slutminuterna höjde hemmalaget tempot rejält. Men bollen ville inte in i mål. Matchen slutade mållöst.

– Vi kan vara långt ifrån nöjda med ett poäng hemma mot Vittsjö i det läget vi är. Vi behövde vinna för att haka på i toppstriden. Vi gör ingen bra match idag, vi är för passiva, inte framåtlutade och får ingen aggressivitet, säger Mats Gren efter matchen.

Därmed halkar Hisingslaget efter i guldkampen mot Rosengård. Nu skiljer det fem poäng lagen emellan.

Förlorade ni guldet idag?

– Svårt att säga, vi ska göra vad vi kan i de återstående tre matcherna. Men vi bjöd på väldigt mycket idag, på en chans som vi hade att haka på i toppen. De kan gå in lite lugnare nu med ett större försprång. Men vi ska absolut inte ge upp.

Vad kommer krävas?

– Det är bara att räkna. De måste tappa fem poäng och gör de det så kommer vi gå om dem på målskillnad. Vi är ju bara två mål efter. Men sen är det upp till oss att göra det vi ska också.

ANNONS

Hur sannolikt är det?

– Allt är spekulationer så det vill jag inte gå in på, säger Mats Gren.

Så ställde BK Häcken upp:

Jennifer Falk – Lotta Ökvist, Emma Kullberg, Luna Nörgaard Gevitz, Elin Rubensson – Diljá Ýr Zomers (Stine Larsen 45’), Filippa Curmark, Dylan Holmes (Julia Zigiotte Olme 45’), Johanna Rytting Kaneryd – Mille Gejl Jensen (Milicia Mijatovic 45’) – Stina Blackstenius

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS