Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

BK Häcken studsade tillbaka efter kvalraset

Överkört i Europakvalet. I allsvenskan fortsätter det dock att gå bra för BK Häcken.
Under söndagen blev det 1–1 mot IF Elfsborg – tack vare Alexander Jeremejeffs höft.

1–5 mot Aberdeen FC i torsdagens Europa Conference League-kval. Tillbaka i allsvenskt spel gick det bättre för BK Häcken.

Tabelltrean IF Elfsborg hemma, 1–1. Matchen var BK Häckens femte raka i allsvenskan utan förlust.

– Det var skönt att studsa tillbaka. Spela lite fotboll, hålla i bollen och skapa chanser. Överlag är jag nöjd med lagets prestation. Jag tycker att vi förtjänade att vinna, säger Leo Bengtsson

Målen som de föll? Per Frick gjorde 0–1 i den tionde matchminuten. Anfallaren löpte igenom, spelades fram och tryckte in bollen via Peter Abrahamsson.

Därefter firade han med någon form av rockgestmålgest. Och genom att njuta av hyllningssången från Elfsborgsklacken. Den ekade över Bravida Arena i närmare tio minuter.

”Per Frickadona”.

Bortaklacken tystnade dock när 1–1 kom. Alexander Jeremejeff målskytt i matchminut 33.

Målet förgicks av en hörna från Patrik Wålemark och ett ordentligt flipperspel inne i straffområdet. Jeremejeff missade det första läget efter att bollen hade landat framför hans fötter. Sedan ...

– ... rensade de bollen på mig! Mål är mål.

Jeremejeff ler.

Var träffade bollen?

– Höften.

– Målskytt.

1–1. Jeremejeffs sjätte mål för säsongen. Han jagar Antonio Colak (sju mål) i skytteligatoppen.

– Det är klart! Där uppe vill man ligga.

Det oavgjorda resultatet stod sig – länge.

30 minuter kvar, 20 minuter kvar ...

Alexander Bernhardsson höll på att styra ett inlägg förbi Peter Abrahamsson. Kort därefter byttes Nasiru Mohammed in och gjorde allsvensk comeback för BK Häcken. Skulle han bli hjälte månne?

Eller Bénie Traore? Yttern, också inbytt, hade ett fint avslut med kvarten kvar. Strax utanför.

Bara nära. Några fler mål blev det inte i matchen. 1–1.

– Det var ganska jämt tycker jag, men det kändes som att det fanns potential och lägen att straffa dem lite mer, men det var nog ganska många trötta ben i dag. Det var väl okej, säger Jeremejeff.

– Vi mötte ett solitt lag. Ett lag som är välspelande och har en fin blandning mellan fysik och teknik. Vi visade en härlig lagmoral och att vi kunde slå tillbaka efter att ha fått på käften i Aberdeen. Under perioder var det faktiskt årsbästa spelmässigt, det tycker jag, tillägger tränaren Per-Mathias Högmo.

Fakta: Så startade BK Häcken

(4–3–3): Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson – Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Tobias Heintz (Nasiru Mohammed, 74) – Patrik Wålemark (Bénie Traore, 58), Alexander Jeremejeff, Leo Bengtsson (Daleho Irandust, 57)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.