Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Friberg, Kizito Kwame och Alexander Faltsetas deppar när Djurgården utökat till 2-0. Bild: MAXIM THORÉ
Erik Friberg, Kizito Kwame och Alexander Faltsetas deppar när Djurgården utökat till 2-0. Bild: MAXIM THORÉ

BK Häcken föll i toppmötet mot Djurgården

BK Häcken tappar i allsvenskans toppstrid efter att Djurgården besegrat hisingslaget med 2-0 i Stockholm. Häcken höll undan länge, men orkade inte hela vägen mot ett forcerande Djurgården.
– Den här matchen ska vi försöka glömma tills imorgon, säger Häckens Ahmed Yasin.

Den första halvleken på Tele2 arena såg ut precis som väntat. Ett utvilat Djurgården (jämfört med Europakvalande Häcken) gick för en forcering, och lägena var många.

Astrit Ajdarevic, Haris Radetinac – och framför allt Mohamed Buya Turay – hade alla lägen att ge hemmalaget en tidig ledning, medan Häcken gjorde vad de kunde för att dra ned tempot i värmen.

Det lyckades också, och i paus stod det fortfarande 0–0 på tavlan.

– Jag tycker att de kom ut så hårt som de brukar och att vi hängde med. I Första gjorde de bra ifrån sig men i andra tycker jag vi var bättre, säger Häckens Ahmed Yasin.

"Tufft där ute"

Ja, precis efter paus skulle Häckens bäste läge komma, och det var just Yasin som stod för det. 28-åringen hann upp en boll innan offensiv kortlinje, bröt in och stänkte i väg ett farligt skott mot bortre stolpen – som tippades undan av Tomi Vaiho i Dif-kassen.

Dock utdömdes ingen hörna ...

– Det var flera situationer han inte såg i dag, som han sa till mig. Men han bad om ursäkt. Alla begår misstag, säger Yasin om domarinsatsen.

Precis som i veckan (mot Alkmaar) tvingades BK Häcken spela matchen mot Djurgården i rejäl sommarvärme. Men att hemmalaget kunde utnyttja att Häcken hade en match i benen är inget Yasin skriver under på.

– Nej, för min egen del påverkades jag inte så mycket av Alkmaar i alla fall.

Men ju längre andra halvlek gick desto mer Djurgården blev det, och med tio minuter kvar dök Jacob Une Larsson upp som gubben i lådan. I minut 80, efter ett fint väggspel med Jonathan Ring, kom mittbacken till ett friläge och rullade iskallt in 1-0 bakom Abrahamsson i Häcken-målet.

Paulinho kvar på bänken

Djurgården kunde utöka på stopptid genom inhoppande Edward Chilufya, Häcken förlorade med 2-0 och tappar mark i toppstriden.

– Den här matchen ska vi försöka glömma tills imorgon, säger Ahmed Yasin, som i stället blickar framåt ...

På torsdagen tar ju Häcken nämligen emot Alkmaar i returen i Europa League-kvalet, där laget alltså har 0-0 att gå på från mötet i Nederländerna.

– Jag tycker det är kul med mycket matcher och det är så det ska vara. För oss som är en toppklubb är det bara att vänja sig. Nu ska vi ta oss vidare mot Alkmaar och sen har vi Malmö hemma där vi också ska försöka ta tre poäng, säger Ahmed Yasin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.