BK Häcken överkört – föll stort i första CL-matchen

En dålig start på den första halvleken. En ännu sämre start på den andra. Det blev förödande för BK Häcken som inledde Champions League-gruppspelet med en storförlust mot franska Lyon.
– Vi mötte ett utav världens bäst lag. Förhoppningsvis kan vi göra dem lite sämre i nästa match, säger Stina Blackstenius.

ANNONS
|

Under tisdagskvällen spelades det Champions League-fotboll i regnet och elljuset på Hisingen. BK Häcken mot Lyon.

Gästerna, med Ada Hegerberg på bänken, fick ses som favoriter. De har ju ändå vunnit turneringen vid sju tillfällen ...

Och visst blev det seger för fransyskorna. En säker sådan. 0–3, det slutade så.

0–1 kom redan i matchminut tio. Vi börjar händelserapporteringen där.

Emma Kullberg skickade ett uppspel i ryggen på Julia Zigiotti Olme. Tungt och kännbart.

Danielle Van De Donk fick bollen till höger och kunde spela in till Melvine Malard som i sin tur inte hade några bekymmer med att rulla in ledningsmålet bakom Jennifer Falk.

ANNONS

– De är vassa och hugger på alla chanser de kan få. Det vi kanske kan göra mer är att vara mer rejäla i det vi gör. Ska vi rensa den så rensar vi den, säger Emma Kullberg.

Efter det? BK Häcken försökte – och var inte helt ofarligt. De pressade högt, de kontrade rappt. Det sårade.

Stina Blackstenius hade ett gäng skottförsök. Dessutom ett friläge där hon sånär lyckades runda bortamålvakten Christiane Endler.

– Jag är medveten om att det var ett otroligt bra läge som jag kunde ha förvaltat på ett bättre sätt. Men det är också en världsmålvakt som kommer ut och gör ett bra ingripande. Jag kunde ha avslutat mycket bättre, men tyvärr, säger Stina Blackstenius.

Närmast att göra mål för BK Häcken i den första halvleken var dock Lyons Kadeisha Buchanan när hon sånär styrde in ett inlägg i det egna målet. Det redan i matchminut fyra. Innan Lyons 0–1-mål alltså.

Mer i chansväg? Signe Bruun hade ett skott i ribban precis före pausvisslan ljöd. Nära 0–2 där.

Comeback för Ada Hegerberg

Den utökade bortaledningen skulle dock komma. Redan tre minuter in på den andra halvleken, faktiskt.

Efter en stökig situation i BK Häckens straffområde landade bollen framför Catarina Macario som drog till direkt. Jennifer Falk var chanslös.

ANNONS

0–3 kom kort därefter. Stine Larsen nickade in en hörna i eget mål. BK Häcken var ett slaget lag.

Tränaren Mats Gren försökte få fart på de gulsvarta med ett par byten. Dylan Holmes och Milica Mijatović kom in relativt tidigt. Det hjälpte inte. BK Häcken var egentligen aldrig riktigt nära en reducering.

Gästerna, med Ada Hegerberg på planen från matchminut 79, vann med 3–0. Framträdandet var förövrigt Hegerbergs första sedan hon slet av korsbandet i januari 2020.

I nästa gruppspelsomgång möter BK Häcken tyska FC Bayern München på bortaplan. Den matchen spelas den 14 oktober.

– Vi kommer ta med oss den här matchen och jobba vidare utifrån den – fokusera på nästa match som kommer. Jag ser att vi har goda chanser i nästkommande matcher, säger Emma Kullberg.

Stina Blackstenius:

– Det är klart att vi var medvetna om att vi skulle ställas mot ett bra lag. Men vi såg också i första halvlek att vi skapar chanser. Det finns vissa detaljer som gör att vi kan skapa mer. Förhoppningsvis kan vi göra dem lite sämre i nästa match.

Fakta: Så startade BK Häcken

(4–2–3–1): Jennifer Falk – Elin Rubensson, Luna Nörgaard Gevitz, Emma Kullberg, Lotta Ökvist – Julia Zigiotti Olme (Dylan Holmes, 63), Filippa Curmark – Mille Gejl Jensen (Milica Mijatović, 67), Johanna Rytting Kaneryd (Dilja Zomers, 85), Stine Larsen – Stina Blackstenius

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS