BK Häcken har nobbat bud på nyckelspelaren

BK Häcken har nobbat ett bud på Gustav Berggren, erfar GP. Samtidigt är Samuel Gustafson i princip klar för en återkomst till klubben.

ANNONS
|

I början av juni kunde GP berätta att tyska SV Darmstadt 98 visat intresse för BK Häcken-duon Gustav Berggren och Leo Bengtsson.

En månad senare har intresset konkretiserats – kring en av de två spelarna.

Enligt uppgifter till GP har SV Darmstadt 98 lagt ett bud på Gustav Berggren värt närmare tio miljoner kronor. Budet ska dock ha nobbats av BK Häcken, erfar GP.

– Det finns konkret intresse, men vi håller Gustav väldigt högt och ser honom som en fortsatt viktig pjäs. Det ska till något extra om det ska hända något nu, kommenterar sportchef Martin Ericsson.

Så ni vill inte sälja i sommar?

ANNONS

– Vi får se. Jag tycker att vi har en bra dialog med Gustav hur vi vill fortsätta. Sedan är det dumt att säga något åt något håll, man vet aldrig vad som händer och vilka bud som kommer, men vi ser honom som en viktig pjäs på planen.

LÄS MER:Talangerna sänkte AIK – Wålemark och Youssef med varsitt mål

Då kanske det blir så att ni försöker få till en kontraktsförlängning i stället?

Berggrens nuvarande avtal med klubben sträcker sig över nästa säsong.

– Det kan nog bli så att vi sätter oss ner och diskuterar så får vi se var vi hamnar, säger Martin Ericsson.

Gustav Berggren kom till BK Häcken redan som 15-åring 2012 och har under de senaste åren växt ut till en nyckelspelare på det centrala mittfältet.

På tal om mittfältare och BK Häcken: Enligt vad GP erfar är Samuel Gustafson i princip klar för en återkomst till de gulsvarta. Bara detaljer återstår.

26-åringen, som tillhörde BK Häcken mellan 2013 och 2016, har kontrakt med italienska US Cremonese till nästa sommar, men har uttryckt en viss hemlängtan.

LÄS MER:På besök i Sverige – för att diskutera Daleho Irandust

GT har tidigare rapporterat att Gustafson är högaktuell för en återkomst till BK Häcken. Nu ska han alltså, enligt uppgifter till GP, i princip vara klar för klubben.

ANNONS

– Det har jag inga kommentarer till, säger Martin Ericsson.

Det svenska transferfönstret öppnar den 15 juli.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS