Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Björdal tränar – trots att lånet är avslutat

Henrik Björdal fortsätter träna med IFK Göteborg – trots att hans kontrakt egentligen har gått ut. Sportchef Mats Gren gör allt han kan för att förlänga norrmannens tid i Göteborg. – Det är en dum situation för honom och för oss, säger han.

Samtidigt som allas blickar riktades mot det nya tränarparet Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson under onsdagens träning fanns Henrik Björdal med på Kamratgården. Norrmannen, vars låneavtal från Brighton gick ut den 15 juli, fortsätter träna med Blåvitt tills det är beslutat var han ska spela framöver. 

– Det blev helt plötsligt invecklat. Jag har suttit med Brighton ett tag för att försöka lösa det. Det som blivit sagt från dem tidigare är att om vi ska ha kvar honom måste vi lösa honom. Jag känner att det är för dyrt. Så det var nedlagt. Sedan kom hans agenter tillbaka och sa att det kunde gå att låna honom året ut, säger Mats Gren. 

Dålig kontakt med Brighton

Men det verkar lättare sagt än gjort att få igenom en förlängning. 

– Jag har försökt få rätsida med Brighton. Jag har ringt och skickat mejl. Det är helt omöjligt att få tag på den personen jag haft kontakt med tidigare. Nu är det uppgjort med agenten att han får hålla igång och träna med oss tills vi vet vad som händer. Det är en dum situation för honom och för oss, säger Mats Gren.

Mittbacken Joel Ekstrand, med ett förflutet i bland annat Watford och Udinese, är en spelare som funnits på IFK Göteborgs radar den senaste tiden. Det bekräftar Mats Gren.

– Det är en person som vi har tittat på kan vi väl säga. Det är ingenting mer där just nu.

Central mittfältare nära

IFK Göteborg siktar på att få in åtminstone två spelare under övergångsfönstret som är öppet till 11 augusti. 

– Jag sitter på två spelare som drar ut på tiden, som är väldig trögt. Jag hade hoppats att vi skulle ha haft en central mittfältare här i måndags. Det har dragit ut på tiden på grund av att vissa saker inte löser sig så snabbt, säger Mats Gren.

Sebastian Larsson är en annan spelare som ryktats till Kamratgården.

–  Vi hade lite kontakt i början på sommaren. Min känsla är att han inte riktigt är klar med utlandet. Han har nämnt att han var sugen på att flytta hem men det var inte min känsla när jag hade kontakt med honom, säger Mats Gren.