Björck: "Jag ska spela i höst"

ANNONS
|

Fredrik Björck har dragits med ryggproblem under de senaste åren och nu är 37-åringen sjukskriven i två och en halv månad. Men att karriären redan skulle vara över vill han inte veta av.

– Så är det inte alls utan jag kämpar påoch hoppas kunna spela någonting i höst, säger Björck.

Tills den sista augusti får han inte spela fotboll. Nu handlar timmarna på Öis-gården omrehabilitering.

– Det är lätt rehab till att börja med, jag har fått ett gediget program. Det handlar om att få igång cirkulationen och sådana grejer.

Hur känns det i ryggen nu?

– I ryggen känns det inte så farligt, det gör inte så ont. Smärtan går ner i benen, det är nerver och sådant som ligger i kläm. Så där gör det ont hela tiden i stort sett. Eller, nu har det börjat lätta lite men ibörjan gjorde det ont hela tiden. Nu kommer det och går lite mer.

ANNONS

Hur Björcks fortsatta säsong kommer att se ut berorpå hur rehabiliteringengår.

– Det är en lång sjukskrivning menjag hoppas såklart mycket på att få göra någonting i höst. Vad det blir, hur mycket det blir och när det blir är jättesvårt att säga, säger Björck.

Kontraktet går ut efter säsongen och då är fotbollskarriären över för 37-åringen.

– Speciellt när ryggen är som den är nu så har jag inte ens ett val. Jag kan inte ens med gott samvete skriva ett kontrakt. Så det ärsista säsongen. Fan, jag fyller 38, det är löjligt. Så ja, det blir min sista säsong. Men till dess ska jag kriga.

Så vi kommer få se dig i Öis-tröjan igen?

– Kan jag inte bara få säga "ja"? Annars blir det för jävla tråkigt. Men med handen på hjärtat: jag vet inte. Det beror helt och hållet på hur rehaben går, men jag tror ändå på det, det gör jag verkligen. Ja, jag ska spela i höst.

Vad händer nästa år?

– Jag har lite lösa grejer ute. Vissa grejer lockar mer än annat men jag har inte kommit i land med något. Fotbollen hoppas jag kunna jobba vidare med. Någonstans har man sin expertis där, jaghar varit med om både tränare och organisationer, både bra och dåligt. Och så kan man kanske ge tillbakapå sitt eget sätt. Det hade varit skitkul. Sedan finns det massor av grejer inom fotbollen att göra. Jag kanske blir materialare, så blir det omklädningsrum och hela den goa biten.

ANNONS
ANNONS