Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bjärsmyr tillbaka i Blåvitts startelva

Blåvitt får ett viktigt tillskott inför hösten. I träningsmatchen mot Strömsgodset är Mattias Bjärsmyr tillbaka i startelvan efter sin skada. – "Bjärsa" har sett väldigt bra ut sedan vi började träna igen efter uppehållet, säger Jörgen Lennartsson.

När Blåvitt kliver in på Nösnäsvallen i Stenungssund för sommarens enda träningsmatch gör man det med ett välkommet tillskott i startelvan.

Lagkapten Mattias Bjärsmyr är med i spel igen för första gången sedan han tvingades kliva av med en skada på baksida lår i den avbrutna matchen mot Malmö FF i slutet av april.

– "Bjärsa" har sett väldigt bra ut sedan vi började träna igen efter uppehållet. Det är skönt att ha honom tillbaka. Så det är bra, säger tränare Jörgen Lennartsson.

Även Tobias Hysén, som missade de två sista matcherna under den allsvenska våren på grund av skada, är tillbaka i truppen, men börjar på bänken.

– Han har kört två pass i laget där han varit i spelmoment så han är inte redo för att starta än, men ett kortare inhopp i andra halvlek räknar vi med, säger tränaren.

Utöver Tobias Hysén kommer flera andra spelare från bänken få göra inhopp i ett Blåvitt som kommer från en tuff träningsperiod.

– Vi har tränat på rejält under tio dagar. Det vi behöver nu är match så den kommer perfekt tajmat, säger Lennartsson.

– Det kan det nog ha effekt för den här matchen. Vi har kört på ganska tufft de senaste dagarna så energinivån är inte på topp.

– Det är försäsong nummer två vi är inne i där vi tränar för att vara redo för alla matcher från och med torsdag. Så nästa vecka kommer vi gå ner lite i belastning. Så det kommer säkert bli en del byten i den här matchen.

Utöver att Hysén återfinns på bänken inleder Blåvitt med starkast möjliga lag på plan.

– Det här är enda träningsmatchen vi har och då är det klart att vi vill förbereda oss på bästa sätt inför Europa League-kvalet, så det är väl inte konstigare än så, kommenterar Jörgen Lennartsson lag uttagningen.

För motståndet står Strömsgodset som för närvarande ligger på fjärde plats i tippeligan, nio poäng bakom serieledande Rosenborg.

– Ett väldigt bra lag som kom tvåa i norska ligan förra året och ska precis som vi in i Europa League, säger Lennartsson.

– De är ett av de bollsäkraste norska lagen så det blir en jättebra värdemätare.