Bjärsmyr om hotet från Paulinho: Jag har inte sett honom

2015 vann IFK Göteborg samtliga tre möten med BK Häcken. Men favoriter? – Det vet jag inte, det får ni bestämma, säger Blåvitts lagkapten Mattias Bjärsmyr.

ANNONS
|

Båda lagen vann sina allsvenska premiärmatcher i söndags, BK Häcken hemma mot Elfsborg med 2-1, IFK Göteborg borta mot Falkenbergs FF med 2-0.

Redan i andra omgången ställs de båda Göteborgslagen mot varandra i kvällens derby på Gamla Ullevi.

Mot Falkenberg spelade Mattias Bjärsmyr sin första gräsmatch sedan träningslägret i Dubai, i kväll gör han sin andra raka.

– Det är lite stelt och så. Framför allt för att matchen spelades på gräs. Så är det för alla. Dels anspänningen i en premiär, sedan första gräsmatchen. Två dagar efter match är det nästan som värst. Men kroppen är okej, säger han.

ANNONS

Hur kommer det sig att ni historiskt har haft så lätt för BK Häcken?

– Det vet jag inte. Vi hade något år där jag spelade, det var i och för sig på Rambergsvallen, den gamla arenan, då vet jag att vi torskade någon match. Det är ny säsong nu. De har några nya spelare, vi har några nya spelare. Det är helt nya förutsättningar. Sedan spelar de på ungefär samma sätt som de har gjort och vi också. Det ser bra ut inför matchen.

Hur viktigt är det för er att vinna matchen mot Häcken?

– Det är alltid viktigt. Sedan är det inte avgörande för något, eftersom det är andra omgången. Men det är viktigt att vara med längst upp i toppen när det är uppehåll för EM. Det är det vi har som målsättning. Är vi där tror jag att vi kan bli farliga.

Vad säger du om premiärmatchen rent taktiskt?

– Vi hade väl önskat att vi hade haft lite bättre eget spel. Vi har spelat mycket matcher på konstgräs och inte kommit in i gräsfotbollen än. Det är mer dueller än på konstgräs, då gäller det att ta dem. Det kanske blev mycket fokus på det. Vi gjorde det bättre än Falkenberg, sedan är vi bättre spelare än dem också.

ANNONS

Falkenberg ställde upp med anfallaren Hakeem Araba. Häcken har ingen motsvarande tungviktare där framme.

– Nej, inte fysiskt. Det är alltid så, man går från motstånd till motstånd. Sedan möter vi AIK, då är det fysiskt igen, med deras långa bollar. Så är det hela tiden. Nu möter vi Häcken som har lite mindre spelare och kreativitet.

Vilka är utmaningarna när man ställs mot Paulinho?

– Hålla honom långt borta från mål. Jag har inte sett honom, men han har tydligen gjort rätt mycket mål på försäsongen.

Hur?

– Dels att vi spelar bra som lag. Han spelar till vänster, då blir det vår högerback och även jag spelar lite till höger och även den innermittfältaren. Det är ett lagspel att kunna tackla bra spelare.

ANNONS