Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bjärsmyr om gamle parhästen: "Han var helt magisk"

De bildade ett ramstarkt mittbackspar för dryga tio år sedan i IFK Göteborg. Ragnar Sigurdssons framgångar är inget som överraskar gamle parhästen Mattias Bjärsmyr. – Jag är inte förvånad, säger Bjärsmyr.

Ragnar Sigurdsson var prickfri mot England i åttondelsfinalen i EM-slutspelet i Frankrike under måndagskvällen. Sigurdsson blev målskytt och raderade ut både Harry Kane och Jamie Vardy i segermatchen, 2-1 till Island. För de svenska fotbollsfansen är Ragnar Sigurdsson välkänd efter sina år i IFK Göteborg. Han kom till klubben som en okänd isländsk mittback och blommade snabbt ut till en klassmittback.
En som satt och följde Sigurdsson och Islands framfart var Mattias Bjärsmyr, som spelade tillsammans med Sigurdsson under åren 2007-2009 och vann ett SM-guld 2007.
– Han var väldigt fin igår. Jag är glad för honom. Jag är inte förvånad det var en match som passade mittbackarna bra. Sen att ”Ragge” är så snabb det hade man ju koll på, säger Bjärsmyr och fortsätter.
– Sen undrar jag vart han har lärt sig att glidtackla som en gud. Han var helt magisk i de situationerna.

Vad minns du annars av honom från er tid tillsammans?
– Mest hur han var som människa, väldigt skön och rolig. Som spelare så är han väldigt snabb och kraftfull, trots att han inte är särskilt lång.

Bäste mittbacken du spelat med?
– I Sverige är han och ”Rogge” (Thomas Rogne) de bästa mittbackarna jag har spelat med.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.