Bjärsmyr om Europa-spelet: "Aldrig varit nära"

Han har varit med om flertalet misslyckade kval i Europa med IFK Göteborg. Nu hoppas Mattias Bjärsmyr att klubben lärt sig av sina misslyckanden. – Det borde vi ha gjort, man kan hoppas det i alla fall, säger han.

ANNONS
|

Lagkaptenen Mattias Bjärsmyr tillhör de mer rutinerade spelare i IFK Göteborg. En av de spelare med flest matcher ute i Europa under bältet. Nu ställs han och Blåvitt mot Llandudno från Wales.

– Det är ett lag som kom trea i ligan. Vi har sett några klipp … det handlar om att göra mål i Europa. Att göra mål och att döda matcherna, säger Bjärsmyr.

Något ni helst gör redan på torsdag?

– Helst gör vi det ju, men det är inget som vi har pratat om så sett. När man börjar hemma vill man alltid göra så många mål som möjligt och hålla nollan. Det är dock inget mål vi har, det stora målet är att vinna efter två matcher.

ANNONS

– Sen blir det lättare att spela hemma med vår hemmaplan och allt vad det innebär. Jämfört med att komma dit till en arena som tar 2-3 000 och man får räkna med lite blåst, storm, ja vad som helst. Men det stora målet är att gå vidare.

Flera säsonger i rad har Mattias Bjärsmyr och IFK Göteborg misslyckats i kvalet till gruppspelet i Europa League. Klubbens förhoppning är nu att man ska ha lärt sig av alla försöken.

– Det borde vi ha gjort, man han hoppas det i alla fall. Jag har varit många år i Blåvitt och vi har aldrig lyckats, närmast var vi mot Basel i Champions League men helt ärligt så har vi aldrig varit riktigt nära, säger Bjärsmyr.

Vad har saknats?

– Det är förmodligen olika vid olika tillfällen. Men vi hade en bra lottning mot Rio Ave. Då kände vi att de här inte är så jävla bra, samtidigt skapade vi typ noll skott framåt … då var det de vi föll på. Förra året föll vi på att vi släppte in två mål på bortaplan mot ett liknande lag.

– Vi kan inte skylla på någon lottning, där har vi haft hyfsat bra hela tiden.

ANNONS

Vad talar för att ni lyckas i år?

– Vi har blivit bättre offensivt även om vi inte gör lika mycket mål … vi har ett bättre offensivt spel. Vårt bollinnehav är bättre men vi vill ha tillbaka vårt omställningsspel. Det ser man ju i EM att det lönar sig med ett bra omställningsspel. Sen får folk tycka att vi bara spelade det ett tag men det bär frukt och det är bra.

ANNONS