Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bjärsmyr klar för IFK Göteborg

Mattias Bjärsmyr, 34, är klar för en tredje sejour i IFK Göteborg. Mittbacken har skrivit på för 2020 med option om ett år till.
– Jag känner en jäkla lust att vara här, säger han.

Lördagens träning hade nyss avslutats. Den samlade mediekåren cirkulerade runt Kamratgården för att samla upp de sista känslorna inför söndagens allsvenska premiär mot IF Elfsborg.

Då drogs gardinerna för till ett av kontoren.

Vad nu?

En kort stund senare kom svaret.

Mattias Bjärsmyr hade skrivit på för IFK Göteborg. Mittbacken, som senast tillhörde turkiska Genclerbirligi, var nu tillbaka i den blåvita klubben för en tredje sejour.

– Det känns väldigt bra! Det har varit kul att vara här uppe och sen när de började ta diskussionen med mig så var det inte mycket att tveka på, konstaterade Bjärsmyr när han hade traskat ner från kontoret och ut i sommarsolen.

Presentationen kom inte som någon större överraskning. Mattias Bjärsmyr hade ju tränat med IFK Göteborg under flera veckors tid.

De konkreta kontraktssamtalen hade dock blivit intensiva först under de senaste dagarna.

– Det har gått fort! Det har inte varit några tuffa eller hårda diskussioner, säger Bjärsmyr.

Avtalet är skrivet över 2020 med option på ytterligare ett år. Lön och eventuell sign-on täcks, i alla fall inledningsvis, av kapitalbolaget IFK GBG Transferintressenter AB.

– Det har varit på en nivå som båda har kunnat klara av, säger Bjärsmyr gällande löneposten.

Klubben la fram ett kontrakt och du skrev på?

– Ja, det var nästan så!

Hade du ändå velat ha ett längre kontrakt?

– Jag hade kunnat skriva på ett femårskontrakt så jag är här tills jag är 40!

Bjärsmyr skrattar.

Tänkte du någon gång att det inte skulle bli något med Blåvitt?

Klubben har till exempel kopplats ihop med norske Vegard Forren under deras långa jakt på en mittbacksförstärkning,

– Ja, de tankarna har funnits där. Samtidigt har jag ändå hållit mig ganska lugn.

IFK Göteborg har skickat in registreringspapperna för Mattias Bjärsmyr, men kommer ändå inte ha mittbacken tillgänglig till söndagens allsvenska premiär mot IF Elfsborg.

Det ena knäet är svullet.

– Jag hoppas att jag kan börja träna för fullt i nästa vecka.

Där och då tar den ordentliga konkurrensen om startplatserna fart. Kristopher Da Graca, André Calisir, Rasmus Wikström och Jesper Tolinsson är truppens övriga mittbackar.

– Jag är väldigt, väldigt glad över att vara här nu. När jag var här senast var det höga mål och krav. Nu är det höga målsättningar men på ett annat sätt och jag känner en jäkla lust att vara med på det här. Det finns ju en på min position, Jesper (Tolinsson) som bara är 17 år som kan bli hur bra som helst. Det ska bli kul att hjälpa till på den vägen också, säger Bjärsmyr.

Känner du press att leverera direkt med tanke på det korta kontraktet?

– Jag har alltid spelat under press i hela mitt liv. Jag har alltid spelat i topplag, ja, förutom tiden i Turkiet men där är det en annan typ av press. Jag är hyfsat härdad av det där. Men jag vill spela. Vill du inte spela så ska du inte vara här. Konkurrens finns det alltid i ett lag men det är inget som skrämmer mig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.