Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Bjärsmyr hyllar "nye" Sebastian: "Bäst hittills"

IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr lyfter fram Sebastian Ohlsson inför lördagens träningsmatch mot Sarpsborg. – Liter mer djupledsgående än Sören, säger han.

På lördagseftermiddagen inleds IFK Göteborgs träningsmatchande inför Svenska cupen och allsvenska starten 2017.

För motståndet står Sarpsborg, som IFK Göteborg möter för tredje försäsongen i rad. I fjol blev det seger efter mål av Gustav Engvall, nu i Bristol City.

– Vi har inte tränat elva mot elva än. Det skall bli skönt att komma i position och allt det här. Sedan därifrån bygga vidare, säger Mattias Bjärsmyr, som tränade ihop med Thomas Rogne på fredagen.

Bjärsmyr, som gör sin sjätte raka säsong i Blåvitt, lyfter fram ett av nyförvärven när frågan handlar om vilka spelare som har stuckit ut under träningarna hittills.

– Det är väl han då! säger Mattias Bjärsmyr och pekar på Sebastian Ohlsson som står en bit bort.

– Jag har för mig att han var lite valpig när han var här senast, men nu har han tagit för sig ordentligt, berömmer lagkaptenen.

Och jämförelsen med Sören Rieks förpliktigar:

– Han (Sebastian) är kanske ännu mer djupledsgående än Sören, han är mer rakt på. Och kan ta en löpning bakom backlinjen ibland också.

Då kan du slå dina crossar!

– Ja, äntligen!

Vad säger du som lagkapten om knallskottsdomen?

– För det första kan jag inte alla skalor. Sedan tycker jag att det är bra att han får en dom. I övrigt behöver jag inte säga så mycket om det.

– Om han nu får sitt straff skall han ta sitt straff. Det är fair. Sedan är det för jävligt och beklagligt att det som händer händer. Så får det inte vara och så skall det inte vara. Nu har det hänt och då får han ta sitt straff.

Jörgen Lennartsson berättar att lördagens lag inte är bestämt. 

– Vi har inte bestämt laget än. Truppen kommer vara spelarna som tränade i dag. 

– Paka och Rieks är skadade. Paka är inte aktuell på onsdag heller. Rieks kan bli aktuell. Han har haft problem med tån. Men det har gått bra med Sören, vi hoppas han ska kunna vara med på onsdag. 

– Vi får se hur många som får speltid. Men väldigt många kommer spela. 

– Det är jättekul att vi börjar spela. Vi har tränat extremt tufft under januari månad. Jag är väldigt nöjd med den första månaden. Det har varit hög intensitet, spelarna har varit väldigt påkopplade och det har lyst en hunger i spelarnas ögon. Vi har inte haft något dåligt träningspass. 

– Vi har jobbat med vår fysik och nu håller vi på och jobbar med vår spelidé. Vi har haft lite skador. Bara två som inte är med och tränar i dag, det är väldigt bra.

– De här två matcherna komma hänga ihop med varandra. De kommer bli som en match. Det kommer bli mycket byten i båda matcherna.