Bjärsmyr: "Får en näve i ansiktet"

ANNONS
|

För tredje matchen i rad fungerade IFK Göteborgs kollektiva försvarsspel väl. Men precis som var fallet vid flera tillfällen under försäsongen kostade ettindividuellt misstag segern. Denna gång var det Emil Salomonsson som fick bollen för långt ifrån sig och fick se sig passerad av Mohamed Buya Turay.

– Alla ser vad som händer. Det är en rensning som han ska ta ner på bröstet. Det är svårt att se om det är frispark från den vinkeln jag står i. Jag vill inte skylla något på domaren, säger Mattias Bjärsmyr.

"Inte bra nog"

Förutom AFC:s mål som kom kort efter Tobias Hyséns dito skapade gästerna sparsamt med målchanser. Istället var det offensiven som inte presterade på topp denna afton.

ANNONS

– Det var inte branog. Vi skapade chanser för att göra något mer men över stora hela är det alldeles för uddlöst. Vi är långsamma i första och rör oss dåligt. Vi fick inte till något anfallsspel och ska kunna utnyttja våra kanter mer och komma till fler inlägg. Vi måste han en bättre plan där, säger Mattias Bjärsmyr.

Efter kvitteringsmålet tryckte IFK Göteborg på för ett segermål – men utan att skapa några riktigt heta chanser.

– Vi har bud på 2-0. Sen kommer hörnan eller utsparken och sen ser alla vad som händer vid deras mål. Jag önskade att vi skulle luckra upp dem bättre. Men har du dålig rörelse finns det inte så många att passa heller. Då kan de ligga i sina block utan att förta sig, säger Mattias Bjärsmyr.

"Får en näve i ansiktet"

IFK:s mittback var inblandad i många dueller med AFC:s uppmärksammade målskytt Buya Turay. Bland annat en situation där Buya Turay träffade Bjärsmyrs ansikte med en hand.

– Domaren tyckte att jag höll i honom. Men då får han ge honom frispark. Jag får ennäve i ansiktet och det ärgult kort. Detär inte stenhårt så man fårge och ta litegrann, säger mittbacken.

– Jag kan inte spela utan mina armar, jag måste skydda mig själv. Ibland kanske jag gör det fel. Jag tror inte jag är en ful spelare, säger han.

ANNONS

Hur reagerade du på målgesten han gör?

– Så ska han inte göra. Jag såginte när han gestikulerade. Det är givetvisinte bra om han gör det. Det är inte bra atthålla på sådär. Det är onödigt, väldigt onödigt, säger han.

ANNONS