Mattias Bjärsmyr ger David Elm en knuff i ryggen och därmed dömdes Göteborgs kvitteringsmål bort.
Mattias Bjärsmyr ger David Elm en knuff i ryggen och därmed dömdes Göteborgs kvitteringsmål bort.

Bjärsmyr erkänner knuff

ANNONS
|

IFK Göteborg reste till Kalmar med möjligheten att, åtminstone tillfälligt, ta över serieledningen och även sätta ordentlig press på värsta guldkonkurrenten Malmö FF inför deras match mot Mjällby i kväll. Verkligheten blev en helt annan. Malmö har nu chansen att skaffa sig ett försprång på fyra poäng.

– Vi hade hoppats på vinst och tre poäng, nu åker vi härifrån med noll, konstaterar Mikael Stahre, tränare i IFK Göteborg, besviket.

Första halvlek bjöd på en jämn fotbollsmatch med mycket kamp, få chanser och inga mål.

Några minuter efter paus flyttade Mikael Stahre upp Sam Larsson i anfallet, bytte ut Robin Söder och placerade inhoppande Pontus Farnerud på vänsterkanten. Den blåvita pressen tilltog.

ANNONS

– Vi fick bra effekt av att Farnerud kom in. Kalmar blev lite låga i sitt spel och vi fick mer rörelse och bättre passningsspel, säger Stahre.

Några minuter senare kom målet - för Kalmar.

– Bägge målen som vi släpper in är individuella misstag. De har två chanser typ och gör två mål, säger en besviken Bjärsmyr.

IFK fick ingen tid till att repa mod förrän nästa smällkaramell kom. Denna gång genom David Elm som sköt både hårt och välplacerat, utom räckhåll för John Alvbåge.

– Ett jättefint avslut, säger Mikael Stahre.

– Det är svårt att försvara sig mot sådana mål, säger Philip Haglund.

Med drygt 20 minuter kvar att spela var uppförsbacken gigantisk. Adam Johansson kom fram på vänsterkanten och spelade in bollen till Tobias Hysén och IFK fick det nödvändiga reduceringsmålet.

– Vi fick 2-1 hyfsat tidigt, säger Mikael Stahre.

IFK försökte sig på en kraftansträngning i hopp om att få med sig åtminstone en poäng. Kalmars motdrag blev att flytta ner starke huvudspelaren David Elm i backlinjen.

– Han spelade för fyra, säger Stahre.

På tilläggstid gjorde Philip Haglund ett resultatlöst mål eftersom domaren Andreas Ekberg i momentet innan blåst Kalmarfrispark.

ANNONS

– När de flyttade ner David Elm som mittback så vann han ju allt på huvudet, så jag tog en chansning där. Hade domaren inte sett det så hade vi ju haft 2-2, säger Bjärsmyr.

I kväll hejar förstås hela IFK Göteborg på Mjällby.

– Min känsla är att Malmö vinner den matchen, säger Mikael Stahre.

– Det är klart att vi hade hoppats att kunna sätta press på Malmö. Det är inte kört men det ser otroligt tufft ut, säger Bjärsmyr.

Kalmar vann med 2-1.

ANNONS