Björdal lämnar Blåvitt

IFK Göteborg har försökt behålla Henrik Björdal resten av säsongen. Men nu står det klar att mittfältaren återvänder till Brighton. – Vi hade gärna haft honom kvar, men kunde inte gå med på deras villkor, säger sportchef Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida.

ANNONS
|

Blåvitts låneöverenskommelse med Premier League-nykomlingen Brighton tog slut i juli. Trots det har den norske U21-landslagsmannen Henrik Björdal fortsatt träna med klubben under månaden. IFK Göteborg har velat behålla högermittfälten och erbjudit Brighton både fortsatt lån och en övergång direkt.

Som GP tidigare har rapporterat om kräver Brighton dock rejält betalt för 21-åringen – trots att hans kontrakt går ut nästa sommar och att chanserna till speltid är små.

– Det blev helt plötsligt invecklat. Jag har suttit med Brighton ett tag för att försöka lösa det. Det som blivit sagt från dem tidigare är att om vi ska ha kvar honom måste vi lösa honom. Jag känner att det är för dyrt. Så detvar nedlagt. Sedan kom hans agenter tillbaka och sa att det kunde gå attlåna honom året ut, sa IFK Göteborgs sportchefMats Gren för två veckor sedan.

ANNONS

Nu bekräftar IFK Göteborg slutligen att norrmannen återvänder till England.

–Vi hade gärna haft honom kvar, men kunde inte gå med på deras villkor, säger sportchef Mats Gren til lFK Göteborgs hemsida och fortsätter:

–Vi önskade förlänga med Henrik och därefter få till en köpoption. Det gick inte Brighton med på och vi tvingas därför tyvärr avsluta förhandlingarna. Tråkigt för både oss och Henrik, men så blir det. Vi önskar en duktig spelare och en bra kille lycka till framöver.

ANNONS