Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: KRISTER ANDERSSON

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bitter förlust för Gais borta mot IK Frej

Gais fick en smakstart borta mot IK Frej men efter en tung andra halvlek där laget släppt in tre mål föll laget till sist med 3-1.
– Försvarsarbetet är under all kritik i andra halvlek, säger tränare Bosko Orovic.

Nästan en månad har gått sedan Gais senast spelade fotboll i Superettan. När matchen väl började tog det bara 39 sekunder innan de gjorde mål igen. Edin Hamidovic fick bollen till höger, tog några steg in i straffområdet och böjde in bollen i bortre krysset.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

De följande minuterna blev fartfyllda och Gais skulle få flera lägen att utöka sin ledning. Närmast 2-0 kom Andreas Östling med ett skott i stolpen.

IK Frej å sin sida lyfte fram laget men lyckades få till några riktiga chanser. Det kom många inlägg men antingen nickades de undan av Gaisförsvaret eller så tog Mehic hand om dem själv.

I andra halvlek bytte matchen skepnad. Gais som hade kunnat gå till paus med flera måls ledning tappade initiativet i matchen.

– Jag tycker vi borde avgöra i första halvlek, säger en irriterad Bosko Orovic efter matchen.

Från börjar såg det ut som om matchen skulle fortsätta som den hade slutat i första halvlek. Ett stabilt Gaisförsvar som inte släppte till några ytor för IK Frej anfallet.

Men så plötsligt lyckades ett av de där inläggen som Gais så lyckosamt försvarat sig mot i första halvlek. Till slut hittade bollen fram till Mattias Bouvin som relativt ohotad kunde slå in 1-1.

– Vi tar inte jobbet. Dom ska inte få göra mål på att folk börjar fuska i sitt försvarsarbete. Jag har inget minne av de skapat en målchans innan de gör mål, säger Orovic.

Efter kvitteringen stod matchen och vägde. Men allt efter att tiden gick kunde Gais ta över spelet mer och mer. Hadinovic fick en chans att bli hjälte när han kom ren på ett inlägg men nicken gick över.

Mardröms-avslutning

Istället blev det IK Frej som skulle ta ledningen. I den 82a minuter kunde inbytte Nsima Peter styra in 2-1 och fullborda Stockholmslagets vändning.

Gais gick framåt och gjorde vad de kunde för att utjämna. IK Frej föll lågt i försvaret och Gais lyckades aldrig riktigt komma till det där klockrena läget. Istället kunde Nsima Peter återigen utnyttja de ytor som Gaisoffensiven lämnade bakom och kontra in 3-1.

– Vi jobbar oerhört mycket för att få göra mål. Men får inte göra mål samtidigt gör de tre mål utan att ha en riktigt målchans. Så dåligt var vårt försvarsspel. Då menar jag inte bara våra försvararae utan resten av laget också. Alla anfaller och alla försvarar, säger Bosko Orovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.