Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Binaku klar för U21-EM: "Blir otroligt glad"

BK Häckens försvarare Egzon Binaku kommer få representera Sverige under U21-EM i Polen denna sommaren, detta efter återbud som öppnat upp en plats i truppen. – Jag blir ju otroligt glad såklart.

När förbundskapten Håkan Ericson först tog ut det lag som ska spela EM i Polen denna sommar fick Egzon Binaku nöja sig med att bli reserv då hans position abonnerades av Malmö FF:s Pa Konate.

– Jag har inte tänkt så mycket på mina chanser till landslaget under säsongen. Det var väl mer när Håkan (Ericson) sa mitt namn som jag kände att jag faktiskt var nära en plats och det gav mig såklart en boost, säger Egzon Binaku som är med på landslagets träningsläger i Helsingborg där Danmark väntar i EM-genrepet på lördag.

Det är på grund av en lårskada på Pa Konate som den 21-åriga Häcken-försvararen nu får chansen. Sedan tidigare har Konates chanser till spel sakta minimerats då hans skada inte hunnit läka, till slut konstaterade både MFF och landslagets fysteam att man får hitta en ersättare.

Beskedet togs emot med blandade känslor av Binaku.

– Jag blir ju otroligt glad såklart, det är kul att få spela i landslaget. Samtidigt är jag ju en människa och man hoppas ju aldrig att någon annan ska bli skadad.

"Nu är det bara att köra"

Även om Binaku inte kände någon större bitterhet över att "bara" vara reserv till en början, så kan han ändå medge att det ska bli skönt att bevisa att han förtjänat platsen från början.

– Det är klart att man känner så, man är ju här nu... så det är bara att köra, skrattar han.