Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Biljettlarmet: "Går inte att stoppa"

Intresset för Allsvensk fotboll har successivt ökat, något som fått illegal andrahandsförsäljning av matchbiljetter att öka. – Ett växande problem, säger Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Engquist.

Detta har fått Svensk Elitfotboll att agera genom att dela med sig av en varning på sin hemsida.

– Det här är ett växande problem som vi märkt av. Vi har sett att det finns företag och sajter som blockerar allsvenska supportrar genom att köpa stora mängder biljetter som kanske kostar 100-150 kronor, sen säljer man dem för omkring 900 kronor, säger Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Engquist och fortsätter:

– Detta gynnar ju knappast fansen, för det kan vara så att man köper en dyr biljett som inte ens är korrekt och så kommer man inte in på matchen.

Problemet med andrahandsförsäljning dyker först upp när matcher är slutsålda och biljetter är svåra att få tag i, Mats Engquist kan bekräfta att matcher under säsongen har varit drabbade.

– Eftersom detta bara händer när matcher är slutsålda så är det inte så svårt att räkna ut baklänges vilka matcher som kan vara drabbade. Utan att peka ut några så kan jag ju säga att både klubbar och fans har hört av sig till oss, det är därför vi nu valt att gå ut med informationen.

"Går inte att stoppa"

SEF har de senaste åren sett problemet växa, nu har det alltså kommit till den punkt att man väljer att varna supportrar och uppmanar till att köpa biljetterna på klubbarnas officiella hemsidor. Men att helt stävja problemet är så gott som omöjligt.

– Vi har sett över våra juridiska möjligheter, men det går inte att stoppa det här. Sajterna där man säljer biljetter är näst intill omöjliga att komma åt. Det vi nu ser över är att ha ett gemensamt biljettsystem som gör det svårare att köpa i så stora mängder.