Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bildts hån mot landslaget

Carl Bildt har uppmärksammat folk och politiker på ett samband. Den förre statsministern skriver på twitter att "på hans tid var Sverige bra på fotboll".

Om budskapet är ett hån mot svenska landslaget eller regeringen Löfvén är inte helt tydligt i Carl Bildts, aka Twitterkungens, tweet.

Han skriver:

"Jag vill inte sätta mig på några höga hästar, men på min tid som statsminister var Sverige bra på fotboll. Sambandet dock inte glasklart".

Carl Bildt var statsminister åren 1991 till 1994, med andra ord under det år som Sverige tog det historiska VM-bronset i USA. Carl Bildt var även utrikesminister i regeringen Reinfeldt 2006 till 2014. 

Även andra politiker har uppmärksammats efter sitt twittrande efter Sveriges uttåg ur EM i samband med förlusten mot Belgien. Sverigedemokraten Paula Bieler twittrade:

"Kom ihåg. Det Sverige som förlorade är Alliansens och sossarnas Sverige. Det är de som har format landet, och fotbollens villkor, hittills. 

Hon passade på att lägga in en efterföljande tweet.

 "Nej, jag är inte seriös. Ja, jag hade hellre firat vinst. Ja, jag hanterar motgång med humor. Tack för att ni gjorde min poäng."