Bil slogs sönder – västsvensk elitspelare åtalas

En elitfotbollsspelare som tillhör en klubb i Västsverige åtalas för skadegörelse. Ett vittne ska ha sett spelaren slå sönder rutorna på en bil. Fotbollsspelaren nekar till brott.

ANNONS
|

Det var i somras som mannen, som till vardags är fotbollsspelare i en av Västsveriges största klubbar, befann sig i Falkenberg där brottet han misstänks för ägde rum.

Spelaren är ett känt namn i svensk fotboll och har meriter från proffsspel utomlands.

I förhör uppger han att han var i Falkenberg för att skjutsa en kvinnlig anhörig till Göteborg. Han hävdar att han satte sig i bilen med kvinnan och åkte hem. Enligt åtalet ska han dock först ha utfört skadegörelse på en bil som stod parkerad på gatan. Bilen tillhör målsäganden.

Ett vittne observerade en man som krossade rutorna på bilen med hjälp av vad som beskrivs som en hammare samt en skruvmejsel. Även däcken på bilen var uppskurna.

ANNONS

Efter att vittnet observerat mannen noterade hen registreringsskylten på mannens bil när den försvann från platsen – bilen visade sig tillhöra fotbollsspelaren.

Nu åtalas spelaren, som alltså nekar till brott, för skadegörelse.

GP har varit i kontakt med spelarens klubb som inte kände till att han åtalats för något brott.

Hur ställer ni er till att en av era spelare åtalas för skadegörelse?

– Inte alls, höll jag på att säga. Det är ingenting jag varken kan eller vill kommentera innan jag har mer information, säger klubbens ordförande.

Hur kommer ni att gå vidare med detta?

– Vi får försöka belägga vad som ligger bakom. Sedan får vi gå vidare därifrån. Det första vi får försöka göra är att försöka ta reda på information. Om det är ett åtal så finns det ju publika papper på det.

GP har utan framgång sökt elitfotbollsspelaren.

ANNONS