Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JOEL MARKLUND

Beskedet: Zlatan tackar nej till VM

Turerna har varit många och långa. Men nu står det helt klart – Zlatan Ibrahimovic har meddelat landslaget att han inte kommer spela VM i sommar.
– Nu är det är slut på spekulationerna, säger landslagschefen Lars Richt.

Kryptiska meddelanden på Twitter och kaxiga utspel i amerikansk talkshow är bara några av exemplen på hur Zlatan Ibrahimovic hållit spekulationerna, gällande huruvida han ska spela fotbolls-VM i Ryssland eller ej, vid liv.

LÄS MER: Zlatan öppnar för VM – igen

Något som landslagets lagkapten Andreas Granqvist inte uppskattade.

– Zlatan borde ringa till Janne (Andersson, förbundskapten) eller säga till media vad han verkligen vill. Då hade inte spekulationerna varit där, sa Granqvist till Aftonbladet i veckan.

LÄS MER: Granqvist: "Zlatan borde ringa Janne"

Har gett ett definitivt nej

Under tisdagen kom dock det slutgiltiga beskedet till landslaget – Zlatan, som tackade för sig i i den blågula tröjan efter EM 2016, gör ingen comeback i Janne Anderssons landslag till sommaren.

– Vi pratar med jämna mellanrum, precis som jag pratar med andra spelare. Vi kom in på VM och då bekräftade han att hans nej står kvar, säger landslagschefen Lars Richt.

– Och nu tycker vi att det var dags att gå ut och tala om det.

Varför just nu?

– Det har varit mycket spekulationer i olika medier och med tanke på vad han har sagt till mig så valde vi att berätta det för alla. Nu är det är slut på spekulationerna.

Janne Andersson kommer presentera sin VM-trupp den 15 maj. Sedan tidigare har förbundskaptenen varit tydlig med att Zlatan inte varit med i hans planer inför sommaren.

– Nej, absolut inte. Eftersom han har sagt nej. De andra som har sagt nej ingår inte heller. De som ingår är de som har sagt ja och som vill vara med, så klart, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.